Igual que en l’any 2013, s’ha repetit el mateix podi, però amb intercanvi de posicions.

El Mestre FIDE Albert Ramon, del Club Escacs Tàrrega, s’ha proclamat campió absolut després d’entaular en les 3 últimes partides i conservar l’avantatge que agafà en les 6 primeres rondes.

 

El campió del torneig, Albert Ramon, del Tàrrega.

 

El segon lloc ha estat pel Mestre FIDE Joan Trepat, del Club Escacs Lleida, que tot i fer un inici de torneig no massa favorable, ha anat remuntant i quedant-se a només mig punt del primer lloc.

 

En Joan Trepat, del Lleida, segon classificat.

 

El tercer lloc de la general ha estat pel també Mestre FIDE Alejandro Barbero, també  del Club Escacs Lleida, que tot i faltar una ronda per malaltia, ha aconseguit 7 punts sobre els 8 que ha jugat, només entaulant amb els 2 primers classificats.

Destaquem també el gran torneig realitzat per Joan Gensana, del Club Escacs Lleida, ha acabat el torneig imbatut, aconseguint 6,5 punts dels 8 possibles, ja que va faltar en la primera ronda. Ha aconseguit resultats força bons com la victòria en la penúltima ronda sobre el Mestre Català Israel Campos, del Club Escacs Tàrrega, que en aquell moment anava líder del torneig, i les taules lluitades en la darrera ronda contra el Mestre FIDE Albert Ramon. Aquests resultats han fet que aconseguís el títol de millor veterà de la província i Campió en solitari del grup B (elo de 2.000 a 2.099).

 

El campió dels veterans després de fer un bon torneig, Joan Gensana, del Lleida.

 

També amb un gran torneig, Roger Cortiella, del Club Escacs Vilabarca, aconseguint 6 punts dels 9 possibles i entaulant amb jugadors més forts que ell, a priori, com el Mestre FIDE Joan Trepat, o bé el millor jugador del club organitzador, Daniel Llavall. Aquests resultats han fet que aconseguís el segon lloc en el grup B.

Pel que fa al grup C (de 1900 a 1999), el campió ha estat Santi Herreros, del Club Escacs Ponts, aconseguint 5,5 punts i vencent a rivals a priori més forts que ell en les últimes rondes. La sotscampiona del grup C ha estat Imma Montoliu, del Club d’Escacs Vallfogona, també amb 5,5 punts. Tot i fer un inici de torneig força regular, es va despertar en les últimes rondes guanyant a jugadors de més Elo i aconseguint aquest segon lloc a més a més de proclamar-se campiona de les fèmines de la territorial de Lleida.

Pel que fa al grup D (de 1801 a 1899), el campió ha estat Ramon Aloy, del Club Escacs Vilabarca, aconseguint 5 punts. El sotscampió d’aquest grup ha estat David Gargallo, del Club Escacs Baix Segre, amb 4,5 punts, tot i que per motius de força major va faltar en alguna ronda.

En el grup E (de 1700 a 1799) el domini ha estat pels veterans!!. El campió ha estat Lluís Castany, del Club Escacs Guissona, aconseguint 4 punts, igual que el sotscampió del grup E, Josep Escalé, del Club Escacs Tornabous.

Des de l’organització del torneig agraïm a tothom la seva participació, desitjant que hagueu estat còmodes, gaudir del nostre esport i us hi esperem en les properes proves que poguem organitzar. Sort i escacs!!

David Farré

C.E. TORNABOUS