L'elo es va fer valdre en aquesta primera ronda a excepció dels 2 primers classificats del rànquing.

Els jugadors a priori "favorits" van guanyar les seves respectives partides, alguns amb més esforç que d'altres. Les dues úniques sorpreses es produïren en les dues primeres taules. El Mestre Fide Joan Trepat, número 1 del rànquing no va poder passar d'entaular amb Ramon Cosialls, el qual va resistir en un final força complicat i que va acabar amb una escena poc vista en el món dels escacs: la partida es portava a terme en el mateix local on els veins de Tornabous feien l'aperitiu de la Festa Major de Tornabous, per tant, amb un gran xivarri del qual els organitzadors del torneig demanen els disculpin i asseguren no passarà en les següents 8 rondes.

En la taula 2, el Mestre Fide Alejandro Barbero va avisar el dia abans que no podria assistir a la primera ronda i se l'hi donà la partida per perduda davant del jugador Jaume Herreros.

El següent emparellament ja està fet i destaca l'enfrontament entre el número 1 i 2 de rànquing, Joan Trepat i Alejandro Barbero, amb 0,5 i 0 punts respectivament, duel que s'esperava al llarg del torneig, però no en aquestes circumstàncies.

També recordem que les següents rondes es duran a terme en el Local Social de La Guàrdia d'Urgell dins el mateix Municipi de Tornabous.

 

Aparellaments 2a ronda