CAP DE SETMANA PLE D’ACTIVITATS DEL CLUB D’ESCACS FIGUERES AMB LA PARTICIPACIÓ DE 500 PERSONES, ENTRE LES QUALS 400 ALUMNES DE LES ESCOLES DE FIGUERES A LA CLOENDA DEL PROGRAMA ESCACS A LES AULES

El passat divendres 8 de juny, més de 400 alumnes de 2on curs de primària es van reunir a la plaça Catalunya de Figueres per celebrar la Festa de Cloenda de la 6ª edició del programa Escacs a les Aules. Hi van participar les escoles del Parc de les Aigües, Josep Pallach, Sant Pau, Escolàpies, Cor de Maria, Amistat, Dalí, Carme Guasch i Mª Àngels Anglada. Per quarta vegada aquesta cloenda tenia lloc en horari lectiu, cosa que va permetre reunir un gran nombre de participants.

Fotografia dels alumnes del programa "Escacs a les aules"

La competició es va dur a terme formant equips de 8 jugadors que s’enfrontaven entre ells. Cada alumne va disputar un total de 5 partides entre les 10 h i les 12 h del matí. La competició va estar tutelada per una desena de monitors i jugadors del club d’escacs Figueres. Hi va haver premis per a tots els participants, ja que l’objectiu era participar posant en pràctica els coneixements adquirits durant les sessions rebudes en el marc del programa Escacs a les Aules i passar-ho bé, més que no pas competir.

El Club d’Escacs Figueres i l’Ajuntament de Figueres ja fa 6 anys que impulsen el programa Escacs a les Aules. Aquest programa consisteix en donar 4 sessions de formació d’escacs d’una hora cadascuna i en horari lectiu, a tots els cursos de 2on de primària de totes les escoles de Figueres que s’inscriuen al programa. En les 6 edicions pràcticament la totalitat de l’escoles han participat en el programa. Això significa que cada any, més de 450 nens i nenes de Figueres han pogut conèixer què són els escacs i iniciar-se en aquest esport. Els escacs contribueixen a millorar diferents aptituds dels alumnes que són essencials per a formar-se intel.lectualment, tals com la capacitat de concentració, la memòria, l’anàlisi i presa de decisions i el respecte als companys, entre d’altres.

Participació al torneig Tramuntana del Centre Penitenciari Puig de les Basses

Ahir diumenge un equip de 5 jugadors del Club d’Escacs Figueres, van participar al 3er torneig Tramuntana organitzat al centre penitenciari Puig de les Basses per iniciativa d’Elies Muratet i el club format per interns, l’Atzucac. El Figueres,

amb Carles Falgueras, Àngel Gutiérrez, Laura Viñolas, Jokin Casado i Carles Cantenys, van obtenir el segon lloc en obtenir 2 victòries i 1 derrota. Aquesta darrera, contra el Santa Eugènia per 3 a 2, fet que va donar els hi va donar el primer lloc. En tercer lloc va quedar l’Olot i l’Atzucac va quedar quart, però va competir i sobretot va aprendre de jugadors més experimentats. Pel Figueres, Cantenys va fer uns excel.lents 3 de 3 i Falgueras 2,5 de 3, vencent al Mestre Català Lluís Casanellas, i entaulant, amb el primer tauler de l’Atzucac.

 

 

Diada festiva del club

El mateix diumenge, durant tot el dia, gairebé 100 persones van participar a les diferents activitats organitzades pel club, amb dinar inclós, al Hat-Trick de Palol de Vilatenim. Hi va haver torneig d’escacs entre pares i fills, futbol, tennis taula, etc., en una vetllada molt entretinguda.

 

Campionat de partides llampec Barri de l’Eixample, el proper dissabte 16 de juny

D’altra banda, el proper dissabte 16 de juny a les 16 h, a la plaça costat del col.legi Salvador Dalí, el Club d’Escacs Figueres organitzarà el Campionat de partides llampec Barri de l’Eixample, amb la col.laboració de l’associació de veïns del Barri i dotat amb gairebé 300 eur en premis.

 

Figueres, 11 de juny de 2018