El diumenge, 16 de maig, s’ha aixecat amb molt de sol per a gaudir un magnífic dia de temps de flors. Però 95 nens i nenes, nois i noies s’han retrobat (si retrobat!!) de nou a Girona per a jugar a escacs, després de 15 mesos que molts no es veien i ni tant sols havien tocat peça des de llavors.

Vista general de la sala de joc.

Aquest diumenge a la Territorial de Girona hem fet un pas important per a normalitzar l’activitat escaquista presencial. D’aquí a poques setmanes hi tronarem a Serinyà amb un nou torneig d’actius juvenil i a final de juny amb el Festival Internacional de Platja d'Aro, entre altres activitats. Per això destaquem moltíssim la presència de 95 esportistes de 13 clubs diferents de la Territorial gironina. L’Ajuntament ha facilitat al Gerunda les instal·lacions de l’escola Cassià Costal per a poder dur a terme amb condicions, tant sanitàries com d’espai perquè els més menuts juguessin pel pati sense perills, i les famílies podien estar tranquil·les a aixopluc en cas d’amenaça de pluja per la tarda que al final no ha caigut.

El Campionat ha transcorregut amb normalitat tota la jornada. Al matí s’han jugat tres de les set rondes previstes en els grups d’edats de sub-10 a sub-18, i a la tarda la resta de les rondes i un tancat de nou nens i nenes de sub-8. El grup d’edat de sub-18 han jugat agrupats amb els sub-16 donat que hi havia poca presència, molt comprensible perquè estant fent batxillerat i es troben amb els exàmens de final de curs o ja preparant-se per la selectivitat.

Han obtingut diploma els cinc primers de cada grups d’edats, a més la millor femenina, i copes els tres millors per edats. El grup de sub-8 s’han endut diploma tots els participants i copa els tres primers classificats.

A Continuació, la taula de premiats:

 

 

Sub8

Sub10

Sub12

Sub14

Sub16

1

Martí Ruiz

Mauro Alonso

Arnau Ruiz

Leo Valle

Heribert Jurado

2

Ferran Oliva

Liam Valle

Alexei V.

Pol Ortiz

Juan Alber Garcia

3

Lluís Valette

Jordi Viader

Marc Mallorquí

Daniel Romero

Bernat Xifra

4

Daniel Ferres

Jan Pol Osses

Carla Faixedas

Aniol Pibernat

Arnau Pino

5

Laia Puigvert

Quirze Pau

Marc Bartra

Arnau Vilà

Pau Canal

 

També han estat premiats els dos únics jugadors sub-18 presents, en Genís Pujades (SAnta Eugènia) i l’Eloi Planas (Figueres).

En trets generals, el sub-8 ha estat clarament dominat per en Martí Ruiz, del Fornells, i destaquem l’esforç que ha fet el Gerunda per a fer noves fitxes.

Els classificats de la categoria sub-8.

El grup de sub-10 ha estat clarament dominat pels gerundencs amb en Mauro Alonso al capdavant.

Classificats de la categoria sub-10.

En el sub-12, el campionat ha estat més renyit i finalment en Arnau Ruiz (Fornells) ha guanyat el torneig per davant de dos del Gerunda. En aquest grup sub-12 hem de destacar el quart lloc de la Carla Faixedas (Fornells).

Classificats de la categoria sub-12.

Pel que fa al grup sub-14, el torneig l’ha guanyat indiscutiblement en Leo Valle (Gerunda), i destaquem una forta presència de figuerencs en els primers llocs.

Classificats de la categoria sub-14.

Finalment, el grup dels més grans format pels sub-16 i sub-18, ha estat dominat per jugadors d’Olot, molt renyit i pel desempat final ha estat l’Heribert Jurado que ha superat al company de club, Juan Alber García. Finalment, en Genís Pujades, del club Santa Eugènia, ha estat el millor jugador sub-18.

Classificats de la categoria sub-16 i sub-18.

A l’entrega final dels premis, es comptà amb la presència d’en Adam Bernat, regidor d’esports i ensenyament de l’Ajuntament de Girona, juntament amb en Carles Vilà, delegat de la Territorial de Girona, i en Josep Serra, president del Gerunda, com també de l’inestimable empenta d’en Quim Mundet, també del Gerunda, que sense ell segur aquest torneig no és possible. Agraïm moltíssim a totes les famílies que han fet un pas important avui per a portar els seus fills i filles a retornar l’activitat escaquista presencial amb normalitat. També agrair implacable feina de l’equip arbitral liderat per en Luís Enrique Valle juntament amb l’Estanis Plantada i l’Èric Gatell.

 

CLASSIFICACIONS FINALS

 

Torroella de Montgrí, a 16 de Maig de 2021

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs