Avui ens ha deixat Albert Badosa, de 62 anys, entusiasta dels escacs i meravellosa persona. Havia estat Delegat de Girona, i President del Club d'Escacs Santa Pau. L'any passat li va ser concedida la insignia de plata de la Federació. Sempre de bon hurmor, sempre disposat a jugar una partida d'escacs.  Una gran pèrdua personal i dels escacs catalans en el seu conjunt. El nostre condol a la família i amics.

L'enterrament serà aquest dimecres a les 11 hores al cementiri d'Olot.

Aquest és el seu historial amb les seves paraules:

Vaig començar a jugar Escacs a 13 anys, a l’unic club que hi havia de la Garrotxa, l’Olot, que en sóc encara soci, sense llicència, i que segueixo col-laborant sempre que puc, després a 18 anys vaig deixar de jugar, però sempre he portat els escacs dintre meu, al 2002 ja torno per quedar-me en aquest món..per sempre.

Vàrem fundar el Club Escacs Santa Pau en 2012, encara que ja feia anys que organitzava simultànies i tornejos al poble.

Una anècdota a Santa Pau, és que vaig engresca a l’any 1974, quant jo tenia 16 anyets vàrem intentar fer una associació d’amics dels Escacs i recordo que en aquell temps tots varem col-laborar amb 25 pessetes per comprar un escaquer que encara el faig servir en record d’aquells temps

Actualment ocupo la presidència del Club, cosa que m’emplena de satisfacció i orgull, també sóc soci i jugador del “Echiquier Saint Jeannais”, de la Catalunya del Nord des de el seu naixement el 2012 també, com el Santa Pau !!

Al “Tours de Ceret” també de la Catalunya del Nord hi vaig estar dos anys.  

Com a Delegat de la Territorial de Girona en representació de la Federació Catalana des de el 2014 al 2020, vaig descobrir el que passav a Catalunya en l’àmbit d’escacs, cosa que m’ha fet créixer en temes d’escacs i com a persona.

Actualment continuo com organitzador dels tornejos del poble i també intento fer difusió dels Escacs allà on vaig…

Com a jugador d’escacs sóc un gran…gran  aficionat….i un jugador del piló que m’apasiono quan jugo, i aprenc cada dia alguna cosa d’aquest Món.

Per cert vaig néixer el 12 de març de 1958, un gran any !!!

Una frase que crec que em defineix i que penso que en sóc l’autor :

Els Escacs em fan ser millor persona.