VICTÒRIA CONVINCENT DEL FIGUERES “A” A LA COPA CATALANA QUE REPETEIX TÍTOL ABSOLUT DE GIRONA PER CINQUÈ ANY CONSECUTIU

 

Gran actuació del Figueres B-1 que es proclama campió de Preferent i obté la cinquena plaça absoluta

 

El Figueres A s’ha proclamat campió absolut de la Fase Girona de la Copa Catalana per cinquè any consecutiu. La competició s’ha celebrat aquest diumenge a Olot, i ha comptat amb rècord d’equips participants, un total de 32. El Figueres hi ha participat amb 4 equips, 1 de Divisió d’Honor i 3 de Preferent, el club amb més equips a banda de l’equip organitzador, l’Olot, que comptava amb 5.

El Figueres A ha obtingut una victòria convincent, amb 7 partides guanyades i una empatada –s’ha disputat una ronda més que en l’edició anterior-, finalitzant amb 25,5 punts de 32 possibles i deixant el Banyoles A a 3 punts.

Els 4 components del Figueres A han estat: el MI Jorge Gonzalez, el MF Eduard Ibañez i els dos flamants fitxatxes, el GM Javier Campos i el fort jugador Albert Pi, que tot i que ja havien format part del Figueres, feia molts anys que no estaven al club.

Els jugadors més destacats han estat el MI Gonzalez amb 7,5 de 8 i Albert Pi amb 7 de 8.

El Figueres B-1, de Preferent també ha fet un gran paper, quedant campió de la categoria i 5è absolut. En aquest cas sí que ha estat molt renyida la classificació final, ja que abans de començar la darrera ronda, el Figueres anava 3er de preferent, a 1,5 punts de l’Hostalric A i a 0,5 punts del Gerunda C. Mercès a la victòria a la darrera ronda per 3 a 1 contra el Lloret, ha estat possible atrapar l’Hostalric i quedar al seu davant per millor desempat. Han participat a l’equip: Lluís Parals, Albert Pau, Albert Negre i la nova jugadora del Figueres la MFF Mònica Vilar, tots amb un bon torneig fent 5 punts de 8, excepte Mònica Vilar que ha fet 4,5 punts.

El tercer equip del Figueres, el B-2, de Preferent, ha estat 16è, amb 2 victòries, 4 derrotes i 2 empats. Carles Falgueras amb 5 de 8 ha estat el jugador més encertat. L’han acompanyat Robert Carles Alvarez, Jaume Viñas i Àngel Cuevas.

Per últim, el Figueres C, també de Preferent ha tingut una actuació destacada, quedant en 10ª posició amb 4 victòries i 4 derrotes. Els jugadors més destacats han estat el nou fitxatxe del Figueres Emilio Castillo amb 5,5 de 8 i Josep Maria Vilanova amb 4,5 de 8 jugant de primer tauler.

El Figueres A contra el Banyoles A

El Figueres B, campió de Preferent

 

Inici de la Lliga Catalana el proper cap de semana

 

El proper cap de setmana, s’inicia la lliga catalana on el Figueres A jugarà a la máxima categoria, Divisió d’Honor, a domicili contra el Gerunda, el dissabte 19 a les 16:30 h. El Figueres També tindrà el B i C a Preferent, el D a segona gironina i l’E a tercera, a banda de diversos equips sub-12 que es posen en joc més tard.

Figueres, 14 de gener de 2019