El passat divendres 12 de juny, més de 230 alumnes de 2on curs de primària es van reunir a la plaça Catalunya de Figueres per celebrar la Festa de Cloenda de la 3ª edició del programa Escacs a les Aules.  Hi van participar les escoles del Parc de les Aigües, Josep Pallach, Sant Pau, Escolàpies, Cor de Maria i Mª Àngels Anglada. Per primera vegada aquesta festa tenia lloc en horari lectiu, cosa que va permetre reunir el nombre més gran de jugadors que mai hagi tingut lloc a Figueres i comarca en els darrers 30 anys. La competició es va dur a terme formant equips de 8 jugadors que s’enfrontaven entre ells emprant el sistema suís, que tendeix a emparellar els equips que tenen els mateixos punts entre ells. Tots els nens i nenes van disputar un total de 4 partides.  La competició va estar tutelada per una desena de monitors i jugadors del club d’escacs Figueres. Hi va haver premis per a tots els participants.

El Club d’escacs Figueres i l’Ajuntament de Figueres ja fa 3 anys que impulsen el programa escacs a les aules. Aquest programa consisteix en donar 4 sessions de formació d’escacs, d’una hora cadascuna, a tots els cursos de 2on de primària de totes les escoles de Figueres que s’inscriuen al programa. En les 3 primeres edicions pràcticament la totalitat de l’escoles han participat en el programa. Concretament cadascun dels 3 anys, entre 10 i 12 escoles s’hi han inscrit. Això significa que cadascun d’aquests 3 anys, més de 450 nens i nenes de Figueres han pogut conèixer què són els escacs i iniciar-se en aquest esport. Els escacs contribueixen a millorar diferents aptituds del nen que són essencials per a formar-se intel.lectualment, tals com la capacitat de concentració, la memòria, l’anàlisi i presa de decisions i el respecte als companys, entre d’altres.

Emili Colls, campió absolut a Sant Gregori i Oliver Pérez campió sub-14 a Peralada.

D’altra banda, aquest cap de setmana també s’ha disputat el torneig d’escacs Actius de Sant Gregori, 2ª prova del Circuit Gironí d’escacs actius, on els jugadors del Figueres han obtingut èxits destacats. Rodrigo Murillo i Daniel Gili han guanyat els seus respectius trams d’Elo, mentre que Emili Colls ha quedat campió absolut de la prova. El dia 9 d’agost el Figueres també organitzarà el campionat d’actius en el marc d’aquest Circuit Gironí.

Pel que fa al torneig escolar celebrat a Peralada, els resultats més destacats de la delegació del club d’escacs Figueres han estat: el primer lloc en sub14, que ha estat per a Oliver Pérez; en sub12, Núria Almendros ha ocupat la 8ª posició amb els mateixos punts que el 4t classificat; en sub10, també 8ª posició per a Ferran Escribà que també ha obtingut els mateixos punts que el 4t classificat i en sub8, 6ª i 9ª posició respectivament per a Nicolàs Consalvo i Guifré De Carvalho, tots 2 amb 4 punts.