El Campionat de Veterans de Barcelona s’ha estat celebrant durant 9 rondes a les instal·lacions del Club Escacs Sant Martí (Barcelona). La competició s’ha jugat en dos grups separats per les categories de +50 (més de 50 anys) i +65 (més de 65 anys). Les partides s’han estat jugant els dimarts entre els dies 28 de febrer i 2 de maig.

El grup de +50, ha comptat amb 21 esportistes participants. El campió absolut ha estat el MC Teodoro Asensio (Hospitalet – Bellvitge) que amb 7,5 punts ha estat imbatut en tot el torneig i s’ha imposat a la resta dels rivals amb un punt d’avantatge. En segona posició, fou el MC Joaquim Lacasta (Gelida) que amb 6,5 i malgrat a quedar un punt per sota del campió, també finalitzà imbatut amb quatre victòries i cinc taules. Finalment, tanca el podi, el MC Pau Castillo (Sant Martí) amb 6 punts i millor desempat que el quart classificat MC Daniel Leiro.

Pel que fa al grup de més edat, de +65, hi han participat 52 esportistes, el campió de l’edició 2023 ha estat en Ricardo Ll. Brusi ( Sant Cugat) que amb 7,5 punts ha acabat el torneig imbatut i amb mig punt per davant de la resta dels rivals. En segona posició, hi quedà en Luís Menèndez (Tres Peons) amb 7 punts. I tanca el podi l’Antonio Lopez Manzano (Sant Adrià) amb 6,5 punts i millor desempat que el MC Ricardo Palacín (Cornellà).

Els dos millors classificats de cada grup són convidats per a jugar a la Final del Campionat de Catalunya de Veterans que tindrà lloc a Malgrat de Mar entre els dies 14 i 21 de maig.