El passat dia 7 de febrer va finalitzar la fase prèvia d’escacs del Bages i el Berguedà 2015. Com es porta realitzant en els darrers anys, el club d’escacs Catalònia i l’escola Joviat han estat els organitzadors d’aquest esdeveniment, juntament amb la Federació Catalana i el Consell Esportiu del Bages.

Enguany la participació ha superat els 100 jugadors/res (un total de 103) essent una de les edicions amb més escaquistes dels últims anys. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració dels diferents clubs (Club escacs Berguedà, Club escacs Sallent-Balsareny, Club escacs Sant Joan,...) i de diferents escoles (escola Sant Ignasi, Joviat, Montserrat, Sant Josep, Puigberenguer, Bages, Vedruna,...).

Pel que fa el torneig, en totes les categories hi va haver emoció fins a la darrera ronda en què es van decidir els diferents podis. En la categoria sub-8 el podi va ser per en Quim Junyent (7.5 punts), seguit d'en Dan Clotet (7 punts) i de l'Òscar Benítez (6 punts), on en Quim nomès va cedir unes taules amb el Dan en una partida molt igualada.

 

En la categoria sub-10 el jugador Marc Ballesteros va completar un 8/8 partides guanyades quedant en solitari a la primera posició. La segona i tercera plaça van ser per la jugadora Núria Masdemont i l’Adrià Gabarró respectivament (ambdós van quedar empatats a punts). En la categoria sub 12 també hi va haver un empat en la primera i segona posició, en aquest cas protagonitzat pels germans Farell (Pol i Bernat) obtenint cadascú 6,5 punts. En tercera posició va quedar el jugador David Romero que va cedir la primera posició en l’última ronda en una partida molt emocionant.

 

En la categoria sub 14, el jugador Pau Gabarró va guanyar amb 7 punts, només cedint dues taules amb els seus rivals més directes, en Guillem Masdemont (6.5 punts) i en Marcel Cardona (6 punts). En Guillem Masdemont, va cedir el liderat en la setena ronda. Per últim, la categoria sub 16, es va realitzar un tancat amb quatre jugador, on l’Oriol Colom es va imposar en claredat i només cedint mig punt. La classificació va quedar l'Oriol Colom com a campió, a la segona plaça el Dani Méndez i tercer l'Arnau Sanmiquel.

 

En acabar el torneig es va fer l’entrega de premis i un petit piscolabis per a tothom.

 

 

Des de l’organització volem agrair tan a la Federació com el Consell Esportiu, així com les diferents persones que han col·laborat pel suport que han donat en aquest esdeveniment.