Un total de 450 alumnes de 3r de primària de 12 escoles del Baix Camp i Tarragonès han participat en la IV trobada del projecte “Escacs a l’escola” d’aquestes comarques. Aquest curs, l’alt nombre d’alumnes participants ha fet que l’acte se celebrés repartit en dos municipis diferents: Tarragona (el dia 9 de maig al complex educatiu de la Laboral) i Reus (el dia 10 de maig, a La Llotja).

Els infants s’han trobat per practicar l’esport que aprenen a les seves escoles sota el paraigües del projecte “Escacs a l’escola” del Departament d’Ensenyament, el qual té el lema “observo, penso i jugo” i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs i les Universitats de Girona i Lleida.

No obstant, en aquestes trobades també hi han col·laborat els Serveis Educatius del Tarragonès, l’Ajuntament de Reus i els Consells Esportius del Tarragonès i del Baix Camp, però cal destacar sobretot la implicació dels mestres de les escoles participants, els quals han estat els organitzadors de la trobada i aposten pels escacs en horari lectiu, com a eina educativa.

Les escoles participants han estat les següents: Escola Ponent (Tarragona), Sant Bernat Calvó (Vila-seca), Escola Salou, Escola La Canonja, Escola Misericòrdia (Reus), Escola la Vitxeta (Reus), Escola Marià Fortuny (Reus) Escola General Prim (Reus), Escola Josep Fusté (Alforja), Escola Ramon Sugrañes (Almoster), Escola Josep Maria Soler i Gené (Montbrió) i Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp).