Hi han participat 7 escoles del Baix Camp i Tarragonès que utilitzen els escacs com a eina educativa, dins l’horari lectiu.

Aquest dimecres 18 de maig s’ha celebrat la II Trobada d’Escacs a l’Escola entre centres educatius del Baix Camp i Tarragonès que participen al projecte Escacs a l’Escola per tercer curs consecutiu.

L’activitat s’ha dut a terme a la flamant biblioteca Pere Anguera de Reus i ha comptat amb la participació de 210 alumnes de 3r de primària de 7 escoles diferents: La Vitxeta (Reus), Misericòrdia (Reus), Salou (Salou), Sant Bernat Calvó (Vila-Seca), Ponent (Tarragona), Josep Fusté (Alforja) i Sant Rafael (La Selva del Camp).

Els alumnes han realitzat diferents partides d’escacs al llarg del matí i han gaudit amb la pràctica d’aquest esport, tot relacionant-se amb infants d’altres escoles. Entre partida i partida han pogut gaudir d’uns escaquers gegants instal·lats al vestíbul de l’edifici i d’un esmorzar de coca amb sucre gentilesa de l’Ajuntament de Reus.

L’acte, el qual ha comptat amb la presència de la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sra. Sílvia Rodes, ha estat iniciativa d’un grup de mestres que assisteixen a la formació de 3r curs que es realitza als Serveis Educatius del Baix Camp, els quals han valorat molt positivament l’experiència d’introduir els escacs a les seves escoles i han vist en la trobada una manera de posar en pràctica tot el que els alumnes van aprenent al llarg del curs i fomentar la convivència entre infants de diferents centres educatius.

En finalitzar l’activitat, la Sra. Sílvia Parés, tècnica d’educació de l’Ajuntament de Reus, ha fet el lliurament d’uns diplomes commemoratius a les diferents escoles participants a la trobada, la qual també ha comptat amb la col·laboració del Consell Esportiu del Baix Camp i de la Federació Catalana d’Escacs.