El dissabte 21 de març es va disputar a Girona el campionat escolar femení de Santa Eugènia de Ter. Un total de 18 nenes de sots8 i sots14 van passar la tarda fent una de les activitats que més els agrada: jugar a escacs. El torneig es dividia en 5 rondes, amb un ritme de 10 minuts més dos segons d'increment per jugada. Per algunes de les participants, el fet de jugar amb rellotge era tota una novetat, però totes es van adaptar perfectament.

Tot i que el dia no va acompanyar, el torneig va transcórrer en un ambient molt familiar i festiu. Finalment, després de patir més del necessari en algunes partides, la jugadora local Jany Caballero va imposar la seva superioritat a falta d'una ronda. Tot i això, no va poder sumar tots els punts i va caure a la darrera ronda davant la també gironina, Laia Cochinilo, que d'aquesta manera pujava al tercer graó del podi. En segona posició i demostrant molt de futur es va situar la jugadora sots10 del Llinars del Vallés, Ainhoa Casares. A més de les tres premiades, la resta de participants es van endur un record del campionat en forma de medalla, una bona experiència i esperem que moltes ganes de seguir jugant escacs!

Aquest torneig forma part de les activitats de promoció dels escacs femenins al territori gironí que està organitzant el club d'escacs Santa Eugènia juntament amb la Federació Catalana d'Escacs en el marc del pròxim Campionat femení de Catalunya que es disputarà a Platja d'Aro del 3 al 6 d'abril. Aquestes activitats es completaran el pròxim dissabte amb una sessió de simultànies de la jugadora gironina Laura Garcia que tindrà lloc a Platja d'Aro i on les més petites tindran l'oportunitat de disputar una partida amb una de les seves referents al territori gironí.