Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

Aquest 2020 la menció recaurà en dues personalitats distingides de la demarcació de Tarragona, una d’elles és el Sr. Josep Reverté Garcia, per la seva llarga trajectòria en el seu club com a jugador, formador, organitzador i president de la seva entitat, el Club Escacs Tarragona.

A la delegació de Tarragona ens omple de satisfacció que el Sr. Josep Reverté hagi acceptat la insígnia, que vol posar en relleu tota la seva tasca en el món dels escacs en la seva ciutat i el seu club i, de retruc, en el nostre territori. El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició.

 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria que ens ha fet arribar la seva família (les seves filles):

 

Josep Reverté Garcia, president del Club Escacs Tarragona des de l’any 1994.

Va néixer a Tarragona l'11 d'abril del 1955. Començà a jugar als escacs als deu anys, amb un veí. Al 1971, quan tenia quinze anys, el seu amic Rodon i ell van entrar al Club Escacs Tarragona. Aviat destacà, i va arribar a ser subcampió provincial absolut la temporada 1974-1975. Precisament aquest any va jugar el Campionat d'Espanya absolut que es disputà a Benidorm.

A principis dels anys setanta, juntament amb el seu amic Aureli Tubilla, va engegar la promoció dels escacs a les escoles, que tants bons fruits donaria.

Reverté ha passat per molts càrrecs dins de les diferents juntes directives del Club Escacs Tarragona, fins que va arribar a la presidència el 2 de juliol de 1994.

L'any 2000 ell i el Josep Farran van engegar l'Open Internacional ciutat de Tarragona que va durar 8 edicions més. Un open amb molt de nivell i amb molts GM i MI destacats a nivell mundial.

En Josep és una persona molt activa i no sempre ha pogut gaudir de molt temps lliure, però sempre que li resulta possible dedica el seu temps i la seva passió a:

    1. Les seves tres Dames
    2. Els Escacs
    3. El Nàstic de Tarragona

Tot aquell que el coneix bé sap que és una persona apreciada, de bona voluntat i que té una bona relació amb tothom. Gràcies a la seva constància, esforç i dedicació el Club Escacs Tarragona és un dels millors clubs de la província.

Moltes gràcies Reverté de part de tots els membres del Club Escacs Tarragona, és un orgull per nosaltres que siguis el nostre president.

 

Finalment, voldríem recordar totes les insígnies d’or i de plata que la Federació Catalana d’Escacs ha atorgat a la demarcació de Tarragona (en aquest enllaç es poden veure totes les entregades a nivell de Catalunya):

 

Joan Piñol (plata) ; CN Reus Ploms (1994)

Anton Adserias (or) ; CE Vila-seca (2002)

Enric Monné (plata) ; CE Hospitalet de l'Infant (2005)

Josep Solsona (plata) ; CE Capablanca (2007)

Jesús Ariste Justo (plata) ; CE ONCE Reus (2008)

Josep Maria Camell (or) ; CN Reus Ploms (2010)

Ferran Martínez León (plata); CE Tarragona (2010)

Josep M. Pellicer Castillo (plata) ; CE Lira Vendrellenca (2011)

Josep Terrones (plata) ; CE Mora d'Ebre (2011)

Josep Mañé (plata) ; CE Vila-seca (2013)

Josep Maria Alomà (plata) ; CE Masdenverge (2013)

Manuel Tuduri (plata) ; UE Cambrils (2014)

Pepita Ferrer (placa d'or) ; CE Torreforta (2014) (a títol pòstum)

Xavier Mestieri (plata) ; CE Valls (2015)

Joan Amigó (plata) ; CE Espluga de Francolí (2016)

Xavier Vila (plata) ; nat. Santa Coloma de Queralt (2016) (per assolir el títol de GM)

Anton Benet (plata) ; Reus Deportiu (2018)

Francesc Solà (plata) ; AE Santa Coloma de Queralt (2019)

Josep Maria Bondia (plata) ; CE Ateneu Duesaigües (2020)

Josep Reverté (plata) ; CE Tarragona (2020)

 

Com hem explicat al principi, la insígnia s’hauria d’entregar a la Festa dels escacs catalans, però aquest any 2020 arran de la crisi sanitària derivada de la COVID-19 encara no sabem si la podrem celebrar i en quin format ho farem. Això obstant, la insígnia s’entregarà en alguna prova o activitat que organitzi la FCE i, en tot cas, si la Festa 2020 finalment no pot celebrar‐se, les persones distingides amb la insígnia estaran convidades al dinar de germanor de la Festa 2021.