El dissabte 10 de juny, a Tiurana (Noguera), tindrà lloc la cinquena prova del Circuit de Tornejos d'Actius escolars de la Territorial de Lleida "Tots els nens Juguem". Sota l'arbitratge del Mestre Català Israel Campos i la col·laboració l'Ajuntament i el patronat de Turisme de Tiurana.

El torneig és escolar, obert a tots els nens i nenes fins a 16 anys. Consistirà en un torneig per edats de set rondes al ritme de 7 minuts per partida. Hi haurà copa pels primers classificats de cada categoria i medalla per a tothom. El campionat serà a les 10:00 a la Plaça de l'Ermita Solés.

Per a més informació del Circuit "Tots els nens juguem" veure la Circular de les Bases del Circuit.

Consultar les classificacions del Circuit.

El dissabte 27 de maig, a Guissona (Segarra), tindrà lloc la quarta prova del Circuit de Tornejos d'Actius escolars de la Territorial de Lleida "Tots els nens Juguem". Sota l'arbitratge del Mestre Català Israel Campos i la col·laboració del Club Escacs Ateneu Guissona, l'Ajuntament de Guissona i el patrocini de l'empresa Cooperativa de Guissona BonÀrea.

El torneig és escolar, obert a tots els nens i nenes fins a 16 anys, limitat a 52 participants. Consistirà en un torneig per edats de set rondes al ritme de 7 minuts per partida. Hi haurà copa pels dos primers classificats de cada categoria d'edat i medalla per a tothom. El campionat serà a les 10:00 al Teatre Municipal Ateneu de Guissona.

Per a més informació del Circuit "Tots els nens juguem" veure la Circular de les Bases del Circuit.

Consultar les classificacions del Circuit.

 

S'ha publicat la circular de les bases de la Campionat d'Escacs Ràpids Individuals de Lleida 2023 que se celebrarà el proper diumenge 7 de maig a Ponts (Noguera).

Circular LLE 10/2023 Bases Campionat d'Escacs Ràpids Individuals de Lleida 2023

Inscrits i resultats

El torneig ha estat guanyat per David Sinfreu (Geva-Gea) imbatut amb 7 punts de 8 i millor desempat que el segon classificat José Perez (Lleida). Tanca el podi entercer lloc l'Aleix Martí (Vallfogona).

En el grup B, en ser tant pocs jugadors, s'ha fet un tancat. El guanyador ha estat en Jordi Llobet (Mollerussa).

Hi han participat 54 esportistes al grup A i 7 al grup B.

Crònica de la Federació Andorrana d'Escacs

III Torneig d’Escacs Inter Instituts Terres de Lleida es jugà a Lleida el dimecres 19 d'abril, anteriorment es va disputar a Alcarràs i Mollerussa. El torneig se celebrà a l'Institut Juanjo Garra i comptà amb la participació de 150 alumnes de nou centres educatius. La iniciativa fou possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de Lleida, la Federació Catalana d'Escacs i el Club Escacs Mollerussa. Les partides foren de ritme de 10 min. per jugador. L'arbitratge estigué a càrrec del MC Israel Campos.

 

 

Daniel Badia, IES Marà Rúbies (Lleida) i federat amb el CE.Flanc de Dama fou el campió

 

L'Institut La Serra (Mollerussa) fou guardonats com a millor institut

Al torneig hi assistiren l’alcalde de Lleida i el delegat d’educació als serveis territorials de Lleida.

Podeu consultar les inscripcions i resultats

El dissabte 29 d'abril, a Mollerussa (Pla d'Urgell), tindrà lloc la tercera prova del Circuit de Tornejos d'Actius escolars de la Territorial de Lleida "Tots els nens Juguem". Sota l'arbitratge del Mestre Català Israel Campos i la col·laboració del Club Escacs Mollerussa. El torneig és escolar, obert a tots els nens i nenes fins a 16 anys. Consistirà en un torneig per edats de set rondes al ritme de 5 minuts per partida més 3 segons d'increment. Hi haurà copa pel primer classificat i medalla per a tothom. El campionat serà a les 10:00 al col·legi Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa.

Consultar Inscrits i resultats

Per a més informació veure la Circular de les Bases del Circuit

A mesura que avança el Circuit, més participació es té. Aquest cop han estat 84 els nens i nenes que han pres part a la tercera prova del Circuit de Lleida "Tots els nens juguem", que ha tingut lloc a Mollerussa a càrrec del club local. El torneig de Mollerussa l'ha guanyat en Dídac Gómez (Lleida) amb un impecable 7 de 7 que també ha estat el millor sub14. En segona posició ha estat la Laia Bosch (Mollerussa) amb 6 punts de 7 i mollir desempat, i tanca el podi en tercera posició i millor sub12 Ephrem Christa Pereira (Palau Ausit) també amb 6 punts. El millor sub10 ha estat en Ferran Calvis (Mollerussa) amb 4,5 punts, el millor sub8 ha estat Julià March (Ponts) amb 5 punts.

Podeu consultar els inscrits i resultats en aquest enllaç: Tots els nens juguem a Mollerussa!

Per a més informació del Circuit "Tots els nens juguem" veure la Circular de les Bases del Circuit.

Consultar les classificacions del Circuit.

El dissabte 25 de març, a Bellcaire d'Urgell (Noguera), tindrà lloc la segona prova del Circuit de Tornejos d'Actius escolars de la Territorial de Lleida "Tos els nens Juguem". Sota l'arbitratge del Mestre Català Israel Campos i la col·laboració del Club Escacs Bellcaire. El torneig és escolar, obert a tots els nens i nenes fins a 14 anys. Consistirà en un torneig per edats de set rondes al ritme de 7 minuts per partida. Hi haurà copa pels dos primers i medalla per a tothom. El campionat serà a les 16:00 al Poliesportiu de Bellcaire d'Urgell.

 

Èxit de participació en el Torneig de Bellcaire d'Urgell que amb 70 nens i nenes varen omplir el poliesportiu. Tant l'àrbitre Israel Campos com el president del Club Escacs Bellcaire en Josep Vidal estant contentíssim de la resposta obtinguda. Alguns fins i tot es varen quedar sense poder participar per limitacions d'inscripcions. El regidor de Bellcaire d'Urgell Jofre de Juan va participar en l'acte de lliurament dels merescuts premis.

Podeu consultar els inscrits i resultats en aquest enllaç: Tots els nens juguem a Bellcaire!

Per a més informació del Circuit "Tots els nens juguem" veure la Circular de les Bases del Circuit.

Consultar les classificacions del Circuit.

Després d'uns anys sense fer-se, el Campionat de Veterans de Lleida ha tornat. D'entrada havia de ser un torneig per sistema suís, però donat que només s'hi havien apuntat deu esportistes, l'organització juntament amb el vist-i-plau de tots els participants, varen considerar fer el torneig per round-robin (tots contra tots). El torneig d'escacs s'ha jugà en format tancat en nou dissabtes jugades a Sidamon (Pla d'Urgell). El torneig fou organitzat pel Club Escacs Mollerussa sota l'arbitratge d'en Jaume Ribera.

Esportivament paralant, el campió Supra 65 amb 7 punts fou en Jaume Rodon (Ivars d'Urgell), a la imatge de dalt, que superà pel matx particular al segon classificat i campió Supra50 en Ramon Verdés (Bellpuig), a la imatge de baix.

El passat dissabte 28 de gener, a la ciutat de Balaguer, es va reemprendre els Tornejos d'Actius escolars de la Territorial de Lleida. Sota l'arbitratge del Mestre Català Israel Campos i la col·laboració del Club Escacs Balaguer i la Paeria de Balaguer, es va dur a terme el primer dels tornejos escolars programats per aquesta temporada. En total hi varen participar 47 nens i nens repartits en les categories des de sub8 fins a sub16.

En termes esportius, el campió amb set victòries de set partides fou en Joan Capdevila del Club Escacs Balaguer, que a la vegada fou el millor sub12. En segon lloc i a un punt del campió, fou en Miquel Vicente del Club Escacs Balafia, i millor classificat sub14. I tancà el podi, en tercer lloc, en Robert Nicolas de Guissona, el millor classificat dels no federats. En Martí Burguès de Balaguer i no federat, fou el millor sub 16 i cinquè a la general. En Pau Cuenca del club Escacs Tàrrega fou el millor sub10 i onzè a la general. Llop solans de Les Borgues Blanques i no federat fou el millor sub8 i dotzè a la general. La millor fèmina fou l'Ares Torres del Club Escacs Balaguer que acabà en vuitena posició a la general amb 5 punts.

Podeu consultar els inscrits i resultats en aquest enllaç: Tots els nens juguem a Balaguer!

Per a més informació del Circuit "Tots els nens juguem" veure la Circular de les Bases del Circuit.

Consultar les classificacions del Circuit.

Jofre Dea és el nou campió Sub12 de Lleida, repetint el seu èxit quan el 2020 va ser campió de sub10. Però la victòria d'en Jofre ha estat ajustada perquè ha guanyat pel desempat a l'Oriol Roure tot i perdent amb aquest. Així l'Oriol s'ha de conformar amb el segon lloc, mentre que l'Aleix Beas per millor desempat tanca el podi.

Els tres primers classificats són del Club Escacs Mollerussa, així com també el quart i cinquè classificat, en Genís Giribet i en Gerard Piñol. Està ben clar que hi ha un clar domini dels de Mollerussa en aquesta categoria. El Campionat d'edats Sub12 ha tingut lloc durant tres dissabtes a Sidamon (Pla d'Urgell).

A l'entrega de premis hi han assistit la Regidora d'Esport de Sidamon, la Montse Carulla, i el director esportiu de la Federació Catalana d'Escacs, en Jordi Magem.

Jordi Llobet és el nou campió Sub10 de Lleida. Després de sis rondes, jugat a Sidamon (Pla d'Urgell), en Jordi les ha guanyat totes llevat de l'última partida. En segon lloc, i empatat de punts amb en Jordi, ha estat en Pol Hernandez i, en tercer lloc, i gràcies a la darrera victòria contra en Jordi, ha estat en Ferran Roma. Tots tres formen part del Club Escacs Mollerussa.

D'aquesta manera, en Jordi Llobet es convereteix en campió d'edats de Lleida de la seva categoria mentre que en Pol Hernandez, campió sub10 de Lleida de la passada edició, s'ha hagut de conformar en la segona posició després de perdre la seva única partida contra en Jordi.

A l'entrega de premis hi han assistit la Regidora d'Esport de Sidamon, la Montse Carulla, i el director esportiu de la Federació Catalana d'Escacs, en Jordi Magem.