Miquel Farré, Sant Gregori, guanya el torneig amb 6 punts de 8.

Del 2 al 5 de gener es va disputar l'11a edició de l’Obert de Nadal d’escacs “Ciutat de Figueres”, organitzat pel Club d’Escacs Figueres, a les instal.lacions del Casino Menestral Figuerenc. Es tracta del primer Obert disputat presencialment del 2022. El torneig ha comptat amb un total de 31 jugadors i jugadores, amb la participació de molts joves i s’han disputat 8 rondes a ritme clàssic durant els 4 dies de joc.

Sala de joc.

El resultat final reflecteix molta igualtat entre els primers classificats, ja que fins a la darrera ronda, no es van decidir les 5 primeres places. Va ser amb l’empat a la 1a taula del fort jugador del Sant Gregori Miquel Farré contra Carles Falgueras (Figueres), que Farré es va asegurar el primer lloc, tot i la victòria en el segon tauler de Noli Guzmán (Dotze Castells) enfront Víctor Gili, que va permetre a Guzmán empatar al primer lloc amb 6 punts, però el desempat va afavorir a Farré. El 3er classificat va ser el jove Màxim Anguera (Sitges), que tot i ser sub14 va ocupar les places d’honor en vèncer a la darrera ronda contra pronòstic al fort –i també jove- jugador local Pol Ortiz. Van completar la 4a i 5a posició Carles Falgueras i Víctor Cufí (Alt Empordà). És molt destacable el torneig de Falgueras, que va ser quart jugant dues partides menys i fent uns excel.lents 5 punts de 6 possibles, sent l’únic jugador invicte del torneig.

Els premis per edats entre sub16, sub14, sub12 i sub10, van correspondre per aquest ordre a: Pol Ortiz i Arnau Vilà del Figueres, Oriol Roure (Mollerussa) i Jordi Linares (Montornès). Laura Viñolas (Figueres) va quedar campiona en categoria femenina i Max Voegeli (Dotze Castells), campió entre els més grans de 65 anys.

En quant als 3 premis per trams d’elo, els guanyadors van ser Antoni Foix (Sant Gregori), Lluís Compte (Figueres) i Joaquin Garcia (Montgrí)

Fotografia dels premiats.

CLASSIFICACIÓ FINAL 

Figueres, 10 de gener de 2022