El diumenge 12 de gener de 2020 es va celebrar una edició més de la Copa Girona corresponent a la Fase Prèvia classificatori per a la Final de la Copa Catalana. Enguany s’ha canviat de seu i, per primera vegada s’ha fet a les magnífiques instal·lacions de la Granja Mas Bes de Salitja (Vilobí) amb la col·laboració del Club Escacs Vilobí. Abans de l’inici del torneig, es guardà un minut de silencia en memòria a la recent desapareguda Betty Alonso, molt coneguda per molts de nosaltres i que sentim molt la pèrdua d’aquesta persona tant estimada.

La Copa Girona ha comptat aquest any amb la presència de 31 equips, un menys que l’edició passada, però amb una inscripció molt alta si mirem en passades edicions. Si que s’ha fet rècord és amb la representació de 18 clubs, quatre més que l’any passat, edició en què ha comptat amb més diversitat de clubs. El torneig s’ha jugat en 7 rondes al ritme de 15+5 partit en sessió matinal i tarda.

Vista general de la sala de joc.

Pel que fa als resultats esportius, el primer equip del Banyoles fou merescudament nou campió de la Copa Girona 2020. El Banyoles portava un equip fortament reforçat pel GM Levan Aroshidze, l’IM Alejo Ismael Giménez i els MC Marc Balagué i Ramón Dorca, i en Sergi Diaz, en què de seguida varen deixar clar que volien guanyar la Copa. Després de superar als del Figueres per la mínima i al Gerunda clarament, i malgrat l’ensopegada amb l’Olot, els banyolins s’enduen el campionat que des del 2008 no aconseguien. El Figueres liderat pel GM Javier Campos finalment fou sots campió, i d’aquesta manera també es classifica per anar a la Final Catalana juntament amb el Banyoles. Tanca el podi l’equip de l’Olot A, amb 21 punts. Pel que fa la resta de categories: a Segona Divisió el Tordera (18.5 punts) va quedar campió davant del Figueres B (15 punts) i l’Hostalric A1 (14.5 punts). A Preferent el Santa Eugènia A, amb 18 punts, va endur-se el primer lloc de la categoria seguit del Sant Gregori A i Figueres C empatats a punts (16 punts). El Banyoles B va quedar campió de la seva categoria, la Primera Categoria, amb 15.5 punts per davant de l’Alt Empordà A i el Fornells (13.5 punts tots dos equips). A la Segona categoria el Santa Pau i els Peons de Tossa van empatar a 12 punts, tot i que per desempat l’equip garrotxí va quedar per davant. El Figueres D, amb 9.5 punts, va quedar tercer de la categoria. A la darrera categoria, la Tercera, el Gerunda E va aconseguir la primera posició amb 13 punts per davant del Vilobí B (10.5 punts) i el Montgrí (7.5) punts. 

La resta de premiats i classificats per a participar a la Final de la Copa Catalana són:

Categoria

Campió

Sots-Campió

D.Honor – 1ª Divisió

Banyoles A

Figueres A

2º Divisió

Tordera A

Figueres B

Preferent

Santa Eugènia A

Sant Gregori A

1ª Categoria

Banyoles B

Alt Empordà A

2ª Categoria

Santa Pau

Peons de Tossa

3ª Categoria

Gerunda E

Vilobí B

 

A l’entrega final dels premis, es comptà amb la presència d’en Biel Merino regidor d’esports, i en Salvador Riumallo, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilobí, juntament amb en Carles Vilà, delegat de la Territorial de Girona, i en Felip Mató, director de la Copa Girona. Agraïm moltíssim a la Granja Mas Bes per la cessió de l’esplèndid, ample i lluminós local, a la bona organització del Club Escacs Vilobí, i a la feinada dels àrbitres Luís Enrique Valle i Jesús Caballero duta a terme abans, durant i després del torneig.

 

Torroella de Montgrí, a 13 de Gener de 2020

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs