Després de 4 jornades intenses d’escacs i moltes ganes de jugar han finalitzat les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’edats del Baix Llobregat, organitzades per la ACE (Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat) que enguany han tingut lloc durant 4 dissabtes consecutius al matí del 19 de gener al 9 de febrer a les següents seus: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Olesa de Montserrat i a la Ciutat Cooperativa Molí Nou de Sant Boi de Llobregat.

Aquestes fases han comptat amb la participació de 89 joves esportistes, xifra similar a la de l’any anterior malgrat no s’ha pogut porta a terme la classificació de la categoria sub-18 per manca del nombre mínim de participants en aquesta categoria, tal com va passar l’any anterior.

En el següent gràfic es pot veure el grau de participació per categories en els darrers 10 anys d’organització d’aquestes fases:

Cal dir que el llindar màxim va arribar l’any 2015 i va decaure degut a que en un principi el torneig es disputava conjuntament amb les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i Garraf i posteriorment només es va porta a terme amb els jugadors del Baix Llobregat.

No obstant això, la participació s’ha mantingut més o menys estable en els darrers anys, tot i esperant que aquesta pugui ser major en el futur, gràcies a l’esforç realitzat per tots els clubs en el Baix Llobregat en la promoció dels escacs base.

Aquest objectiu també és la raó de ser de l’ACE, que treballa actualment per aglutinar esforços en aquest sentit i que actualment està format pels següents clubs: Castelldefels, Cervelló, Cornellà, Martorell, Molí Nou, Olesa de Montserrat, Pallejà, Passió d’Esparraguera, Sant Joan Despí, Unió Coral Sant Feliu, Torreblanca i Viladecans.

En quan als resultats esportius pròpiament, cal dir que els respectius líders ho han estat des de ben començament i s’han mantingut en aquesta posició pràcticament des de l’inici fins al final de les respectives jornades. Aquest han estat els resultats finals:

Categoria sub-8

1ra. classificada: Irene Planella(Esplugues l’Avenç )

2n. classificat: Jordi Ventosa (CE Sant Joan Despí)

3er. classificat: Nil Garcia (CE Olesa)

Categoria sub-10

1r. classificat: Ivan Planella (Esplugues l’Avenç

2n. classificat: Víctor Columna( CE Sant Boi)

3er. classificat: Alex Poyan(CE Pallejà)

Categoria sub-12

1r. Classificat: Javier Montero (CE Pallejà)

2n. Classificat: Diego Fernandez-Huerta (CE Pallejà)

3er. Classificat: Vladymir Klym (CE Pallejà)

Categoria sub-14

1r. Classificat: Jensen Broadbent (CE Cornellà)

2n. Classificat: Marc Jordan (CE Sant Boi)

3er. Classificat: David Terrón (CE Cornellà)

Categoria sub-16

1r. Classificat: Pau Pueyo (CE Sant Boi)

2n. Classificat: Ferran Puig (CE Cornellà)

3er. Classificat: Diego López Pizarro (CE Cervelló)

La jornada va finalitzar el passat dissabte 9 de febrer al Casal Camps Blancs de Sant Boi amb la corresponent entrega de trofeus als primers classificats i medalles a tots els participants. El discurs final va córrer a càrrec dels membres del CE Molí Nou com a amfitrions de la jornada final i de autoritats de l’Ajuntament de Sant Boi, on l’alcaldessa de Sant Boi va dedicar unes paraules d’agraïment a l’Associació de Clubs del Baix per la tasca realitzada al crear sinergies positives en la pràctica del nostre esport i a tots els jugadors i jugadores participants, així com als respectius pares i mares.

Des de l’Associació de Clubs volem agrair també aquest suport i destacar el bon ambient esportiu i companyonia entre el conjunt de delegats i participants dels respectius clubs que ha regnat tots els 4 dies. Així mateix, cal esmentar l’interès de molts pares per portar els seus fills/es a les fases finals tot i no haver aconseguit la plaça subvencionada per la Federació que atorga als primers classificats.

També agrair la bona tasca realitzada en tot moment per l’equip arbitral format per la Beatriz Alfonso, el José Maria Jordan i la Sònia Martin.

Finalment, us deixem un enllaç per veure un resum de fotografies i vídeos realitzats durant les quatre jornades de la competició d’enguany:

https://photos.app.goo.gl/SS2MnQQaqibfym7K9