Última concentració del curs 2021-2022 amb 36 participants

El cap de setmana passat, els dies 11 i 12 de juny, es va celebrar la darrera concentració d’Escacs de Base a l’alberg Xanascat de La Molina. Van participar 36 esportistes entre les edats de 5 i 18 anys. La majoria d’aquests alumnes participaran al proper Campionat d’Espanya d’edats a Salobreña el proper mes de juny i juliol. 

Foto de grup

Leer más...

26 esportistes van participar en aquesta concentració

El cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig es va organitzar la segona concentració del curs 2021-22 a l’Alberg Aster de L’Hospitalet de l’Infant, Tarragona. Van participar 26 esportistes de tota Catalunya i de totes les categories, de sub-8 a sub-18.

 

 

El reportatge que va fer la TVVandellós.

Les concentracions es basen en entrenaments amb entrenadors de la FCE durant el dissabte i diumenge mig matí, ja que abans d’anar a dinar es fa un torneig de ràpides entre els grups creats. També es compagina amb estones de lleure on els alumnes juguen a futbol, corren o, fins i tot, a ping-pong. En aquesta es va poder comptar amb els GM Jordi Magem, com a director tècnic, i amb els GM José González, Josep Oms i Viktor Moskalenko com els entrenadors que impartien les classes.

Leer más...

Aquest passat cap de setmana, el 18 i 19 de desembre, va tenir lloc a l’alberg de Mare de Deu de Montserrat, a Barcelona, la primera Concentració de Tecnificació, de les tres previstes, d’aquest curs 2021-2022. 32 joves alumnes van poder gaudir d’un cap de setmana intens però amè, en un entorn magnífic que era aquest alberg, nou per nosaltres, al barri del Carmel de Barcelona.

 

Els alumnes van ser distribuïts en quatre grups i van comptar amb els següents  entrenadors: José Ángel Guerra, Lázaro Lorenzo De la Riva, Lluis Comas i Jordi Magem. El dissabte hi van haver quatre sessions d’entrenament i el diumenge dues, essent la segona i darrera un torneig de blitz entre els participants de cada grup. Els guanyadors dels torneigs van ser: Dan Clotet del C.E. Catalònia-Joviat, Isaac Herman del SCC Sabadell,  Joan Villa del C.E. Peona i Peó Laia Martin, del C.E. Súria.

D'esquerra a dreta: Dan Clotet, Isaac Herman, Joan Villa i Laia Martin.

ENLLAÇ A FOTOS 

El passat cap de setmana, el 12 i 13 de juny, es va celebrar la concentració a l'Alberg Alster, a la localitat de L'Hospitalet de l'Infant. Aquesta concentració va aplegar un total de 53 esportistes de totes les categories, la major part d'ells participants al Campionat d'Espanya d'edats que se celebrarà durant els mesos de juny i juliol, depenent de la categoria. Els grups tenien diferent número d’alumnes sent el més nombrós el de sub-10 amb 16 alumnes. A les categories més baixes el número d’alumnes és més alt, mentre que a les categories dels més grans és al contrari.

Foto dels participants i entrenadors a la concentració.

Leer más...

Avui diumenge ha finalitzat la primera concentració de la Federació Catalana d'escacs que s'ha realitzat a la població de L'Hospitalet de l'Infant (Tarragona). Els alumnes han acabat la concentració amb el ja tradicional Campionat de ràpides per equips: 6 equips de 5 esportistes on l'equip guanyador ha estat el format per la Joana Ros (Sant Boi), el Pau Torres i el Biel Piñol (els dos de Mollerussa), Júlia Miró (Amposta) i la Martina Lázaro (Sitges) seguits de l'equip de l'Àlex Villa (Montornès), Isaac Herman (Colon Sabadell Chessy), Oriol Roure (Mollerussa), Ariadna Carrasco (Llinars) i Marc Jurca (Montornès). L'emoció ha estat fins la darrera partida. 

Durant el cap de setmana els alumnes han estat concentrats a les sessions d'entrenament. Els grups es rotaven perquè tots i totes rebessin classes de tots els entrenadors que participaven a la concentració.

Esperem que s'ho hagin passat bé, hagin après molt i ens veiem a la propera.

Fotografies

Així progressen els joves talents catalans mentre s'ho passen d'allò més bé. Concentració de cap de setmana a Mas Muxach (La Selva) a càrrec del nostre director esportiu, el GM Jordi Magem, amb entrenadors i monitors de lleure. Més info a https://bit.ly/2Keu8YT

Els dies 24 i 25 de novembre es va organitzar a L’Hospitalet de l’Infant la primera concentració de la temporada. En aquesta concentració només podien participar els alumnes que pertanyen als grups de Tecnificació d’escacs base de la FCdE, el grup de seguiment i als grups de classes obertes de les diferents territorials. També estava obert a esportistes de la categoria sub-8, encara que no estiguin en cap dels grups anteriors.

Grup d'alumnes en plena sessió d'entrenament.

El club d’Escacs de l’Hospitalet de l’Infant i l’Alberg esportiu Aster van donar acollida a aquesta concentració, tant en sales com allotjament. Va haver 23 alumnes dividits en 3 grups de treball, i cada grup amb el seu entrenador. En aquesta concentració els entrenadors no van rotar i tenien el mateix grup tot el cap de setmana. Els entrenadors van ser el MC Daniel Leiro, el MF Francesc Xavier Farran i el GM Lluis Comas.

 Grup d'alumnes amb l'entrenador Daniel Leiro en plena sessió d'entrenament.

 

 Grup d'alumnes amb l'entrenador Lluís Comas en plena sessió d'entrenament.

Es va seguir un horari de treball i, a les estones lliures, els monitors de lleure van fer jugar els alumnes amb pilotes, cartes, i demés jocs, fins i tot, van anar a la platja per relaxar-se.

Diumenge al matí es va fer un torneig de ràpides entre els assistents on no va fallar en Guerau Massagué (Lleida) fent els seus 6 punts de 6 possibles. En Gerard Añó (Peó vuit!) va quedar segon, cedint un sol punt contra el campió, i completant el podi, la Laura Povill (Peona i peó).

Classificació de ràpides

 

Galeria de fotografies

Aquest cap de setmana es va fer la tercera i darrera concentració d'Escacs Base de la temporada. Aquest cop es va anar a una Casa de Colònies a Oliola, comarca de La Noguera

Aquesta concentració és la prèvia als Campionats d'Espanya i a més de tots els nens que estan fent classes durant l'any, hi estaven convidats tots els que aniran a Salobreña. Hi varen participar 55 nens i nenes des de SUB-8 a SUB-18. Degut a la gran participació, es feren 5 grups per categories i els més grans, els SUB-14 i el grup de SUB-16/SUB-18, feren les classes en un alberg de Ponts on habitualment hi fa classes el club de la localitat. Un agraïment a tots els pares que feren de taxistes per portar amunt i avall els esportistes, ja que Ponts està a 3km d'Oliola on estàvem allotjats. També agraïts al responsable de la casa l'Era d'Oliola que amb la seva furgoneta ens ajudà al trasllat.

Com en les altres concentracions es va comptar amb dos monitors de lleure que varen fer jocs i estigueren amb els nens durant les hores d'esbarjo entre classes i després de sopar. També varen poder gaudir del camp de futbol i de la piscina de la Casa.

Molta sort a tothom a Salobreña.

Aquest cap de setmana es va fer a l'Alberg “CAN FONT” a La Brunyola (comarca de La Selva) la segona concentració d'escacs base d’aquesta temporada.

 

Varen participar 27 nens i nenes de totes les edats. Els entrenadors foren els GM Jordi Magem i Josep Oms i el MC Dani Leiro. Es dividiren els nens en 3 grups i tots passaren pels tres entrenadors. Diumenge, abans del dinar, es va fer un petit torneig de ràpides entre tots els alumnes.

Leer más...

Aquest cap de setmana es va fer a l'Alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí una concentració d'escacs base. La primera de les previstes aquesta temporada.

Varen participar 32 nens i nenes de totes les edats. Els entrenadors foren els GM Jordi Magem, Àlvar Alonso i José González i el MC Dani Leiro. A més dels jugadors, s'apuntaren una vintena de pares i mares que es varen allotjar també al mateix Alberg.

Va ser un cap de setmana molt intens. A més de les classes d'escacs, varen poder jugar a futbol, tennis taula, fer malabars,... amb els monitors de lleure que vingueren i que ja es coneixen de la Final de Catalunya d'Edats que es fa habitiualment a Vila-seca.

No sé qui s'ho va passar millor, si els nens amb les classes, simultànies, ràpides i estones de lleure o els pares amb les excursions turistico-alimentàries. Varen venir carregats (vi,oli i neules). Com es nota que s'acosta el Nadal.

Aquí posem algunes fotografies del cap de setmana:

.

 

El passat dissabte, 11 de febrer, es va dur a terme la concentració de la categoria sub-8, a la seu del club Montornès, de la mateixa població. La concentració es va desenvolupar sense cap problema, amb les seves parades per esmorzar i gaudir de la beguda i el menjar que va oferir el club. L'espai va resultar ser idoni per a la pràctica d'aquests entrenaments.

Agrair la col·laboració del club Montornès per organitzar aquesta concentració.

Durant la concentració a Montonrès del Vallès

 

Xarxes socials