Ronda 4

Després de la tarda de descans que es va agrair molt tant pels jugadors/es com per delegats, entrenadors i famílies, ja que va permetre disfrutar del bon temps i desconnectar una mica de la pressió dels escacs, arribem a l’equador del campionat i dues de les rondes més complicades, ja que es juga matí i tarda i cada cop es va definint més els dos grups de la taula.

En la quarta ronda tenim tres jugadors amb 3 punts de 3 possibles, però l’emparellament fa que dos d’aquests juguin junts ( Xavier Marzo 1 – 0 Pau Martin). Ha estat una partida molt renyida i tots dos han lluitat fins apurar els rellotges i quedar l’última taula de la sala, finalment l’avantatge del Xavier de tenir dues peces per una torre ha fet que s’endugués el punt, tot i que el Pau no l’hi ha posat fàcil.

Victor Alvarez i Gerard Ayats que compten amb 3 punts i 2’5 punts respectivament, tots dos signen taules i els manté a la part alta de la taula. També Ferran Solé, Andrea Jausas i Albert Castillo guanyen la seva partida i els situa amb 3 punts pel Ferran i 2’5 per Andrea i Albert. Jordi Lladós guanya la partida i compta amb 2 punts i Hector Sama, Guillem Català i Alejandro Sama signen taules i compta amb 2’5 punts per Hector i 1’5 punts per Guillem i Alejandro.

La partida que realment ha estat una llàstima es la del Daniel Codina que jugava amb el madrileny Pablo Soto i tot i aconseguir una gran avantatge a mitja partida, una jugada fluixa ha debilitat tota la posició i finalment Pablo s’ha endut la victòria.

El programa ha emparellat al jugador català Marc Garcia amb el quart català consecutiu, en aquest cas Aran Castillo, que aquest últim s’ha endut la victòria. En Marc és de primer any de la categoria i amb poca experiència en aquests campionats però això no l’atura per lluitar totes les partides com si fos un veterà.

El total de punts catalans ha estat de 8’5 de 15 possibles

Ronda 5

Durant el migdia, tot i no haver-hi molt temps s'aprofita per fer els entrenaments de les partides de la tarda.

 

En la cinquena ronda tenim a Xavier Marzo amb 4 punts de 4 possibles i líder en solitari, això l’enfronta amb el MF madrileny Juan Plazuelo. En aquesta partida el madrileny aviat ha agafat avantatge davant del català, per un error d’obertura i no ha estat possible la remuntada.

Hem  de destacar les victòries de Victor Alvarez davant el navarrès Iñigo Ortin i del Gerard Ayats davant l’andalús Luis Miguel Lechuga.

També destacar la victòria de Sergi Lopez davant el jugador d’Extremadura Abel Arjona. Sergi després de la derrota del matí ha sabut oblidar aquesta partida i lluitar com mai per la tarda aconseguint peça de més cap al final i emportant-se el punt.

Pau Toquero, Alejandro Sama i Marc Garcia, guanyen les seves respectives partides, els dos últims és la primera ronda que puntuen el punt sencer i per tant els allunyen de la zona de descans.

Els enfrontaments catalans:

Hector Sama 1 – 0 Daniel Codina

Guillem Català 0’5 – 0’5 Guillem Masdemont

El resultat de taules aquesta ronda ha estat per Ferran Solé, Albert Castillo i Andrea Jausas, aquesta última aquest mig punt l’ajuda a mantenir-se en les posicions de pòdium femení.

El total dels punts catalans ha tornat a ser de 9’5 de 15 possibles.

Classificació catalana després de la 6a ronda:

Alvarez Albiol, Victor      4,5

Marzo Pie, Xavier           4,0

Ayats Llobera, Gerard     4,0

Solé Pijuan, Ferran         3,5

Sama Salinas, Hector      3,5

Martin Perez, Pau           3,0

Castillo Dalmau, Albert    3,0

Lopez Pajuelo, Sergi        3,0

Jausas Lopez, Andrea       3,0

Codina Calvo, Daniel        2,5

Toquero Gracia, Pau         2,5

Sama Salinas, Alejandro   2,5

Masdemont Serra, Guillem2,0

Llados Clos, Jordi             2,0

Català Ulied, Guillem        2,0

Castillo Martinez, Aran      1,5

Garcia Escoda, Marc         1,5

Els tres primers dins els 11 de la classificació general