Ahir, dimecres 18 d’agost, va començar el 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona. Enguany el torneig ha canviat les dates i la seva ubicació, que és a les Cotxeres de Sants de Barcelona. El torneig acabarà el dia 26 d’agost i totes les rondes es juguen en el mateix horari, a les 16:30 hores. Paral.lelament es disputa l’Absolut de Catalunya Individual 2021 amb 10 jugadors catalans. 

Primeres taules dels dos torneigs. 

Per als torneigs s’havien habilitat tres sales, però alguns participants van avisar amb l’emparellament de la primera ronda realitzat que, per prevenció, es confinaven i no podrien participar. Així doncs, s’ha pogut reduir una sala i actualment només n’hi haurà dues, l’Auditori i l’altell. Es pot consultar en el plànol següent. 

Atesa la pandèmia no serà possible l'accés en el recinte de joc a visitants que no siguin participants o membres de l’organització. Tot i així, es poden seguir les partides a través de la retransmissió al web de la Federació (http://escacs.cat/directe/2021/ciutat/ ) i la plataforma Chess24. A més, hi ha comentaris en directe dels MI Alfons Jerez i Benjamin Mela al compte de Twitch (https://m.twitch.tv/federaciocatalanadescacs). 

En els resultats d’ahir no va haver sorpreses importants a les primeres taules en el grup A i avui comença a haver partides on sí hi poden haver. La presència de 6 jugadors amb més de 2600 punts d’ELO FIDE donen un alt nivell al torneig, però els jugadors que els segueixen no els hi deixaran un camí fàcil, ja que qualsevol pot fer partides brillants. 

En el grup B va haver alguna sorpresa en els primers taulers, però encara queda molt campionat per davant.

Resultats Ciutat de Barcelona GRUP A

Resultats Ciutat de Barcelona GRUP B

Pel que fa a l’Absolut de Catalunya Individual, no hi ha un únic favorit ja que tots els participants tenen molt nivell per poder participar en aquest prestigiós torneig. I així es va demostrar ahir, els enfrontaments de Grans Mestres van acabar en taules, mentre que els dels grans mestres amb altres titulats van caure cap als primers. En el matx dels MI Pere Garriga (Mollet) contra Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy), va guanyar el primer amb blanques, mentre que en el del MI Gerard Ayats (Barcelona) contrai Dani Garcia (Colon Sabadell Chessy) ho va fer el de negres. 

En Pere Garriga (Mollet) i Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy)

Absolut de Catalunya

Avui més partides interessants en els dos torneigs.

Podeu visualitzar les fotografies a: https://cutt.ly/gQ1ICnR