Quarta jornada i sis rondes jugades. S’ha jugat el matí i per a tothom s’ha tingut descans a la tarda. Després de quatre dies intensos, és necessari carregar piles fent altres activitats i gaudir de la Vila de Cambrils per tal d’encarar les tres darreres partides que queden amb la màxima de les forces.

Els resultats a la categoria Sub10 destacà la victòria de l’Andrés Pérez (Amposta) enfront de Naoki Jiménez (Ateneu Colon), assolint momentàniament el lideratge en solitari amb tots els 6 punts possibles. Un grup de cinc esportistes van a un punt darrere de l’Andrés.

A la categoria Sub12, en Gerard Tallada (Amposta) ha frenat en sec en Mauro Alonso (Gerunda) i li pren el lideratge que comparteix amb l’Isaac Herman (Barberà) amb 5 punts i mig. A la setena ronda, i per retransmissió, veurem aquest interessant enfrontament a la primera taula entre en Gerard i l’Isaac. En aquest grup, observem com un jugador local, en Ruben Calero (Cambrils), que no porta ni un any com a jugador federat, ha aconseguit quatre punts de sis partides jugades.

Pel que fa a la categoria Sub14, hem tingut una ronda amb molta igualtat al capdavant: set taules en els deu primers taulers. Al primer tauler, molta lluita entre dos vells coneguts com són Àlex Villa (Montornès) i Daniel Salinas (Colon Sabadell). Aquestes taules les ha aprofitat en Xavier Mompel per acostar-se al líder guanyant la seva partida. Destaquem la projecció d’en Nil Tortajada (Cerap Riudoms), 54 del rànking i que de moment es troba sisè a la classificació amb 4 punts i mig.

A Sub16, Gerard Añó (Valls), Alexander Domene (Salauris) i Lluís Porta (Ponts) no han donat opció als seus rivals i es desmarquen a la classificació general. Darrere d’ells, un grup de 27 esportistes els separa un punt amb possibilitats de millorar les seves posicions i fins i tot d’aconseguir el podi. En aquest grup hi trobem la Júlia Pinyol (Cerdanyola del Vallès) que està fent un molt bon torneig malgrat la derrota d’avui davant d’en Lluís Porta.

A la categoria Sub18 s’han realitzat quatre taules als primers cinc taulers, i només Ilya Lemeshev (Figueres) ha obtingut la victòria davant de l’Arnau Parra (Llinars) per aprofitar de nou col·locar-se colíder juntament amb en Cèsar Alcalà (Barcelona) i l’Arnau Gonzàlez (Colon Sabadell).

I finalment a la categoria Sub20, Guerau Masagué (Barcelona) i Ferran Rocamora (Mataró) amb noves victòries continuen ampliant la distància al capdavant. La lluita femenina està més igualada: Alba de Lomas (Argentona), Laura Viñolas (Figueres) i Maria Ibarz (Espluga de Francolí) es troben empatades amb 3 punts. En aquesta categoria queden dues rondes per a finalitzar, així que dimecres a la tarda de nou tindran descans.

Fora del Campionat de Catalunya d’Edats, a la tarda de descans, s’ha organitzat el Torneig de Ràpides Vila de Cambrils. Ha comptat amb la participació de cinquanta-cinc nens i nenes des de Sub8 fins a Sub18. El campió ha estat l’Alex Villa (Montornès) que ha finalitzat invicte amb 7,5 punts de 8. En segon lloc ha estat en Raul Marcos (Ateneu Colon) amb 7 punts. Tanca el podi en Pol Blasco (La Lira) amb 6 punts i millor desempat.