ORGANITZACIÓ

Organitzat per la Delegació Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del Club Escacs Banyoles.

El Director del Torneig serà l’Antoni Oliva i Llorens.

BASES GENERALS

Els equips que vulguin participar en el campionat, han d’omplir el formulari abans del dia 3 de Març del 2022. Passat aquest moment l’organització no garanteix la tramitació de les inscripcions.

El preu de la inscripció d’un equip és l’equivalent a la inscripció d’un equip de 3ª Categoria de la Lliga Catalana.

L'ELO de la Federació Catalana d’Escacs que es tingui en el moment de començar el torneig determinarà l'ordre de forces de cada equip.

El rànquing dels equips serà la mitjana d’ELO dels quatre components titulars de l'equip.

L'ordre de forces serà mantingut durant tota la competició. Cada equip podrà disposar d’un delegat que es farà responsable de les alineacions dels jugadors/es i d’entregar el resultat final a l’àrbitre.  

DATES i LLOC

Es jugarà al Pavelló Municipal de Serinyà en les dates i adreces següents: 

HORARI  

Per a totes les jornades dels dissabtes 5, 12 i 19 de març:

 • 1a partida: inici a les 16:00 h.
 • 2a partida: començarà un cop hagin finalitzat totes les partides de la 1a ronda de la categoria.

SISTEMA DE JOC

Sistema suís a 6 rondes. El ritme de joc serà de 60 minuts per a cada esportista, sense increment per jugada.

El sistema de puntuació serà la de la puntuació olímpica per a tot el torneig, és a dir, es tindrà en compte la suma del punts obtinguts dels quatre taulers de l’equip participant.

L’equip que descansi tindrà un bye de dos punts i mig a totes les rondes, inclosa la primera. La puntuació per partida serà: guanyada, 1 punt; taules, 0,5 punts i perduda, 0 punts.

El termini de presentació del jugador serà 30 minuts. Un cop passat aquest temps es donarà la partida per perduda si no s’ha comparegut. 

DESEMPATS

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:

 • Suma de punts per partida (olímpic)
 • Suma de punts per matx (2 per victòria, 1 per empat, 0 per derrota)
 • Resultat particular
 • Buchholz -1 [amb ajust FIDE]
 • Buchholz total [amb ajust FIDE]

AVALUACIÓ

El Campionat s’homologarà per ELO Català.

ARBITRATGE

Els àrbitres seran en Carles Vilà i l’Èric Gatell. Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

DELEGATS

Cada club podrà tenir a la sala de joc un delegat/da major d’edat. El delegat/da es podrà canviar a cada ronda, previ advertiment a l’equip arbitral. Un delegat/da tindrà un mínim d’un equip i un màxim de 3 equips sota la seva direcció.

La funció principal del delegat/da serà la de formalitzar la composició dels equips en cada ronda i vetllar per la correcta inscripció dels resultats a l’acta. No podrà intervenir de cap forma a les partides en joc i si veu alguna irregularitat ho comunicarà a l’àrbitre. Si un delegat/da intervé en una partida serà rellevat de les seves funcions.

El delegat/da podrà proposar al seu esportista que ofereixi/concedeixi taules o bé a la inversa, ser consultat pel seu esportista si pot o no oferir/concedir taules en la seva partida.

REGLAMENTACIÓ

Aquests equips estaran limitats a 4 esportistes de la categoria sub-12 i/o inferiors i que disposin d’un ELO català igual o inferior a 1800 punts. Aquests esportistes es regiran pel reglament de la Lliga Catalana de la Federació Catalana d’Escacs i per la llista d’ordre de forces que es va tramitar durant al gener abans de l’inici de la Lliga Catalana.

Els jugadors/es hauran d’alinear-se per rigorós ordre de forces. Tanmateix, els jugadors/es amb Elo 1700 o inferior podran ser alineats lliurament entre ells, sempre i quan al llistat d’ordre de forces tots els jugadors/es amb Elo superior a aquests 1700 es trobin davant de tots els jugadors/es amb Elo 1700 o inferior.

Seran eliminats els esportistes i/o equips que no assisteixin a la primera ronda o a dues, encara que no siguin consecutives, sense causa justificada.

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglament de la Lliga Catalana i el reglaments de la FCE o la FIDE.

PREMIS

Pels tres primers equips millors classificats, rebran un trofeu per a l'equip i medalles per als 4 integrants d'aquests. Els Trofeus i les medalles s'entregaran al finalitzar l’última ronda.

Per altra banda, els dos primers equips de la classificació final tindran dret a jugar la Final de la Lliga Catalana Sub12.  

ALTRES

 • És obligatori que tota persona que estigui dins de la sala de joc dugui correctament ben posada la mascareta. El protocol sanitari a seguir serà el vigent. PLA D’ACTUACIÓ PER PREVENIR EL CONTAGI PER COVID‐19 (versió 2.1)
 • No és permesa que ni els jugadors ni els delegats disposin de cap dispositiu electrònic obert a la sala de joc.
 • Els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat, així com les dades necessàries per fer les classificacions i aparellaments.
 • Per qualsevol altre dubte, el director del torneig, el delegat de la territorial o els àrbitres ho solucionaran.
 • La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Torroella de Montgrí, 9 de febrer de 2022

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs