El passat diumenge 10 de gener, el Reus Deportiu d’escacs es va proclamar campió de la XXIX edició de la Copa Tarragona, disputada a Puigpelat (Alt Camp) a ritme actiu (15 minuts + 5 seg/jug) en un suís tots contra tots al millor de 7 rondes.

De fet, primer equip del Reus Deportiu va ser el clar dominador imposant-se en tots els seus matxs i acabant invicte la competició. El va acompanyar en el podi absolut l’equip co-organitzador de l’esdeveniment, el Club Escacs Valls. Tots dos s’han classificat per a la final absoluta de la Copa Catalana.

L'equip del Reus Deportiu, campió de la Copa Catalana - Fase Tarragona.

 

Classificació final

Galeria de fotografies

En la resta de categories els campions van ser el Club Escacs La Ràpita (3r en la classificació absoluta) i l’Escola Escacs Salou A a segona divisió, el CE Valls B i el CE Vila-Rodona a preferent, el CE Hospitalet de l’Infant i el CE L’Ampolla en primera territorial, l'Escola Escacs Salou B i la Societat Unió Gandesana a segona territorial i, finalment, el CN Reus Ploms C i el CE Valls C a tercera territorial. Tots ells han aconseguit una plaça per a la final a 10 de la seva categoria a la Copa Catalana.

Abans de l’inici del torneig es va guardar un minut de silenci en memòria del jugador reusenc Jordi Margalef (que va jugar CN Reus Ploms i Reus Deportiu) que va traspassar el 24 de desembre deixant un gran i entranyable record entre tots els seus companys de la delegació de Tarragona.

De fet, durant les rondes del matí, just abans de l’inici de les partides, la delegació territorial va entregar diferents distincions a clubs i jugadors. Les dels clubs van ser per a la Lira Vendrellenca, pels seus 90 anys d’història com a entitat d’escacs, al Club Escacs Hospitalet de l’Infant, per ser seu de l’Individual Absolut de Tarragona durant més de 15 anys, i per al Club Escacs Valls, per ser l’entitat organitzadora de la festa dels escacs tarragonins el 2015 i agafar també el repte d’organitzar la Copa Tarragona 2016 sis mesos després.

Pel que fa a nivell individual es va donar una distinció als campions provincials de la temporada 2015: el vallenc Pau Cartanyà -campió del grup B- i l’ampollenc Llàtzer Bru -campió del grup A- ; el trofeu que els acredita com a campions el rebran al mes de juny durant la celebració de la festa provincial dels escacs. Finalment, i possiblement el moment més emotiu, també es va donar una placa d’homenatge i dedicació al veterà jugador de la Lira Vendrellenca, el Sr. Joan Pàmies Coral, el qual la va rebre molt emocionat i va transmetre al delegat territorial paraules d’agraïment a la Federació Catalana d’Escacs per la distinció i a tots els seus amics i companys escaquistes. Destacar que el Sr. Pàmies -amb 83 anys- va guanyar 3 de les 5 partides que va disputar.

Mirant les estadístiques, els millors jugadors de la Copa Tarragona 2016 van ser Xavier Palomo i Juan Manuel Velasco, del Reus Deportiu A1, que van guanyar les 6 partides que van disputar. També van destacar amb 6 victòries en les 7 partides els jugadors Llibert Ventós del CE Calafell, Javier Pescador del CE Hospitalet de l'Infant, MC Sergi Panella del CE La Ràpita i Aaron Alfonso del Reus Ploms B. A nivell de clubs, els grans vencedors, a més del Reus Deportiu com a campió, han estat l’Escola Escacs Salou i el Club Escacs Valls, que han classificat dos i tres equips respectivament per a la final de la Copa Catalana.

Des de la delegació territorial s’agraeix amb molt d’èmfasi a l’Ajuntament de Puigpelat la possibilitat d’haver celebrat aquest torneig al seu Casal municipal així com al Club Escacs Valls per la seva imprescindible col·laboració i aportació. Cal agrair també l’excel·lent gestió arbitral a càrrec del Sr. Manolo Navarro (principal), el Sr. Ruben Morales i el Sr. Ivan Salvadó.

Aquesta edició de la Copa Tarragona ha estat un èxit de participació ja que el Casal de Puigpelat es va fer petit per reunir 36 equips i fins a 175 jugadors per disputar alguna de les rondes, sent l’edició més nombrosa dels darrers anys.

Vista general del local de joc, que es va quedar petit per a la gran participació.