El mestre català Michel Accensi ha aconseguit a la prova de Gandesa (Terra Alta) el títol de campió de l’edició 2015 del circuit de partides ràpides d’escacs de les Terres de l’Ebre. Cal recordar que a n’aquesta segona edició a les comarques ebrenques se li han sumat dos nous circuits a la província de Tarragona, com són el circuits d’escacs ràpids de la Costa Daurada i de Tarragona Nord.

El jugador tortosí va assolir una meritòria quarta plaça en el darrer campionat -d’un total de 10 proves- que se celebrava a Gandesa, amb el que el MC Accensi aconseguia la rúbrica a la seva excel·lent participació al circuit, on els torneig han estat molt repartits entre les comarques del Montsià (Sant Carles de la Ràpita, Masdenverge, Amposta i La Sénia), Baix Ebre (Roquetes i Tortosa), Ribera d’Ebre (Flix) i la Terra Alta (Pinell de Brai, Horta de Sant Joan i Gandesa). S’ha de destacar que s’ha sumat una prova més que en la primera edició.

El segon i tercer classificats del circuit van ser dos jugadors del Peó Vuit de Roquetes, Salvadó Jardí i el MC Santi Añó.

 

A més del podi d’aquesta segona edició, s’ha de destacar que més de 200 persones han participat en al menys una de les proves del circuit, amb el mèrit de fer coincidir en les mateixes taules jugadors de gran nivell -que ocupen els primers taulers de la lliga catalana de nostra delegació- amb jugadors aficionats de clubs petits o de bar.

També s’ha de fer constar el podi final a Gandesa, on es va imposar el MF Pedro Zurano del Reus Deportiu, que a més del títol de campió al torneig de la capital de la Terra Alta se li han d’afegir els primers llocs de la classificació a Masdenverge i la Sénia. El segon classificat va ser per al MC Israel Campos del Tàrrega, que va oferir grans partides i cadascuna d’elles lluitades fins al final. La tercera plaça va ser també per al MC Santi Añó, del Peó Vuit, que s’emportaria un nou trofeu a les seves vitrines i al qual se li va afegir el del seu fill, millor jugador sub-16 del torneig tot i tenir només 8 anys: Gerard Añó, vigent campió sub-08 de Catalunya.

En les pròximes setmanes les proves del Vendrell i del Reus Deportiu tancaran els circuits de la Costa Daurada i Tarragona Nord respectivament. Gràcies a l’esforç i dedicació dels escaquistes i clubs de la nostra delegació aquest estiu -pràcticament- s’ha pogut jugar un torneig d’escacs cada cap de setmana. Les xifres de nombre de jugadors que han participat en alguna de les proves -que es coneixeran una vegada finalitzats els circuits- seran molt meritòries i destacables, ja que el sistema de puntuació ha afavorit molt la participació.