La ronda 8 va concloure amb taules entre els dos millors classificats fins al moment en el grup A, Santi Añó (Peó Vuit) i Llàtzer Bru (Cerdanyola del Vallès), amb el que tots dos queden amb 6 i 6½ punts respectivament.

Partida entre Santi Añó (Peó Vuit) i Llàtzer Bru (Cerdanyola del Vallès)

Aquest fet ha estat aprofitat pels seus immediats perseguidors Rubén Fernàndez (Reus Deportiu) amb 6½ i el cap de sèrie del torneig, Vicenç Esplugas (Santa Coloma de Queralt) amb 6.

En els aparellaments de la ronda 9, la definitiva, hi ha tot un conjunt d’emocionants partides, com són la de Llàtzer Bru amb Vicenç Esplugas en el primer escaquer i de M.A. Bernardino (C.E. Tarragona) vers Rubén Fernàndez en el segon. Aquestes dues, més les de J. Fernàndez - S. Añó (#3) i V. Ordobas - J. Sangés (#4), decidiran el campió i el podi final.

Partida entre Ruben Fernández (Reus Deportiu) i Vicenç Ordobas (Tarragona)

Al grup B el jugador del Vila-Rodona, Jaime Masalias, ho té tot a favor per proclamar-se campió, amb 7 punts dels 8 disputats. La seva partida –amb peces negres- amb Sergi Domingo (CERAP Riudoms) serà la més destacable, amb el permís de les jugades per Carlos Ortega - Stephan Oomen (#2) i Mario Cabo - Andreu Ventura (#3).

 

Partida entre Jaime Masalias (Vila-Rodona) i Mario Cabo (Escacs Reus)

En les darreres rondes en el grup B tenim la satisfacció de veure fantàstiques partides intergeneracionals, ja que una de les virtuts dels escacs és que la vida activa d'un jugador es pot perllongar molt més que en els altres esports.

Partida entre Aleix Huerta (Valls) i Josep Arias (Hospitalet de L'infant)

Partida entre Adrià Marcos (Tarragona) i el Josep Ma Segura (Cambrils)

 

Aparellaments grup A

Aparellaments grup B