Després d’onze jornades, la Lliga Catalana d’Escacs 2024 ha conclòs amb un nou campió. La LXXX edició de la Lliga se l’endú meritòriament el Club Escacs Platja d’Aro després de derrotar contundentment al campió de la Lliga passada, el Colon Sabadell Ionehipotecas.com. El Platja d'Aro és el segon club gironí que guanya la Lliga. El 1977 la va guanyar un històric Olot. La històrica Lliga Catalana, amb quasi cent anys d’antiguitat, només aquests dos equips de fora de la territorial de Barcelona, han guanyat la Lliga. Per altra banda, l'Olot continuarà dins dels grans clubs de Catalunya en aconseguir la permanència després d'empatar amb l'Andorra, que és qui perd la categoria.

Els deu jugadors del Platja d'Aro campió acompanyats pel seu president Vladimir Volkov i en Jordi Díaz

La cloenda de la Lliga Catalana 2024 va tenir lloc a l’emblemàtic Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Estigueren presents l’alcalde de Manresa Excm. Marc Aloy, el president de la Federació Catalana d’Escacs Pepo Viñas, el vicepresident de la FCE, Ramon Chalmeta, i el president de l’Escacs Catalonia Club, Ildefons Hernández.

Read more ...

Dissabte, 13 d'abril, podràs seguir en directe, a través del canal de Twitch de la Federació Catalana d'Escacs i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la final de DH la Lliga Catalana d'Escacs que es juga a Manresa a partir de les 16:30.

Jordi Salvat estarà acompanyat pel GM Josep Oms per tal de comentar les partides que es diputaran al Museu de l'Aigua i Tèxtil de Manresa. A més, aniran passant esportistes i experts per la sala de retransmissió per dinamitzar la jornada.

https://www.twitch.tv/federaciocatalanadescacs

La Lliga Catalana d’Escacs reprèn les partides després del parèntesi de la setmana santa amb la realització del Campionat de Catalunya d’Edats. A Divisió d’Honor resta només una jornada per a decidir el campió i determinar els equips que perden la categoria. Aquesta última jornada de la final de la Lliga tindrà lloc el pròxim dissabte 13 d’abril a Manresa amb els següents matxs:

Quadre Play-off pel títol de Divisió d'Honor

Els matxs de retransmissió de la desena ronda varen ser els dos del grup de Descens: Mollet - Vila Olímpica i Olot - Llinars.

Read more ...

Amb la novena jornada disputada de la Lliga Catalana d’Escacs, tots els grups han finalitzat la fase regular de la competició. A més, a la màxima categoria de la Lliga, la Divisió d’Honor, tenim els dos equips que lluitaran pel títol a la final del play-off que tindrà lloc el pròxim dissabte 13 d’abril a Manresa.

Quadre Play-off pel títol de Divisió d'Honor

Els matxs de retransmissió d'aquesta setena ronda varen ser el Barberà - Platja d'Aro del Play-off pel títol i el Llinars-Terrassa en el grup de Descens.

Read more ...

 

Tal i com es va avançar a l'Assemblea de clubs del passat 25 de novembre de 2023, la darrera ronda de la Divisió d'Honor de la Lliga Catalana 2024 es jugarà el dia 13 d'abril, a les 16:30 hores, en un mateix local. Aquest serà en el Museu de l'Aigua i Tèxtil de Manresa (C/ Santpedor 55 de Manresa).

Vuitena jornada de la Lliga Catalana d’Escacs. Alguns grups de la Lliga de categories inferiors ja tenen campions, però en la majoria tot es decideix en el pròxim diumenge 17 de març en què es decidirà totes les categories que es juguen nou rondes. La màxima categoria de la Lliga, la Divisió d’Honor, ja ha entrat en la segona fase: la lluita pel títol es decideix per play-off dels vuit millors equips de la primera fase, mentre que els vuit restants lluitaran per evitar el descens per sistema lliga.

Quadre Play-off pel títol de Divisió d'Honor

Els matxs de retransmissió d'aquesta setena ronda varen ser el Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Barcelona del Play-off pel títol i el Tres Peons - Andorra en el grup de Descens.

Read more ...

Setena ronda i darrere de la fase regular a Divisió d’Honor de la Lliga Catalana. Tenim els vuit finalistes que entren en el Play-off pel títol: Colon Sabadell, Cerdanyola, Ateneu Colon i Figueres són els classificats del Grup I, i Barbera, Sant Andreu, Platja d'Aro i Barcelona són els classificats en el Grup II. La resta dels equips continuaran jugant pel sistema de tots contra tots conservant els punts que hagin acumulat en els enfrontaments directes previs i els tres equips pitjors classificats perdran la categoria.

El jove equip del Llinars de Divisió d'Honor

Els grups i enfrontaments de la segona fase de la Lliga Catalana d’escacs es poden consultar a: Fase títol i descens.

Els matxs de retransmissió d'aquesta setena ronda varen ser el Figueres - Tres Peons del Grup I i el Sant Andreu - Vila Olímpica en el Grup II.

 

Read more ...

Resta només una ronda per acabar la Lliga regular a la Divisió d’Honor i, tot i que encara hi ha molts fronts per aclarir, el marge d’opcions per ser en el grup que lluitaran pel títol o en el grup per evitar el descens ja no n’hi ha massa. Només el Colon Sabadell, Barberà i Sant Andreu tenen assegurat ser als play-off pel títol. Mentre que Terrassa, Olot, Vila Olímpica, Andorra i Llinars són els equips que matemàticament ja han de treballar per la Lliga del grup que decidirà els tres equips que perden la categoria.

Els matxs de retransmissió d'aquesta cinquena ronda varen ser el Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Figueres del Grup I i el Vila Olímpica - Platja d'Aro en el Grup II.

Enfronatament entre el Colon Sabadell i el Figueres a Divisió d'Honor

Read more ...

Després de jugar-se la cinquena ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, en resten dues als dos grups de la Divisió d’Honor abans no entrem en el Play-off pel títol o a la Lliga pel descens de la categoria. Alguns equips ja tenen assegurada estar en un lloc o altre, però queden dos punts en joc encara per acabar de decidir la composició completa i molts equips poden estar en un lloc o altra encara. Amb les seves victòries d’aquesta ronda, tant l’Ateneu Colon com el Foment refermen el seu lideratge en els seus grups i d’aquesta manera són dos equips que ben segur lluitaran pel títol. Els matxs de retransmissió d'aquesta cinquena ronda varen ser el Terrassa - Tres Peons del Grup I i el Barberà - Platja d'Aro en el Grup II.

L'equip andorrà GEVA-CEA a la seva visita al Sant Andreu a DH

Read more ...

La Divisió d'Honor de la Lliga Catalana d'Escacs traspassa l'equador de les rondes programades de la primera fase després de jugar-se la quarta ronda. Després dels resultats dels enfrontaments del passat dissabte, ara el capdavant de les classificacions s'ha comprimit en els dos grups després de les derrotes que varen tenir els equips imbatuts fins el moment, el Cerdanyola i el Barberà. A falta de tres rondes per jugar aquesta primera fase, no queda molt clar quins seran els quatre equips de cada grup que entraran a la fase final del Play-off pel títol. El matx de retransmissió d'aquesta quarta ronda varen ser el Tres Peons - Ateneu Colon del Grup I i el Foment - Sant Andreu del Grup II.

L'equip del Vila Olímpica després de la victòria al Barberà.

Read more ...