Dimecres, 12 d'octubre, es va disputar el Matx entre les jugadores i els veterans. Després d'uns anys d'organitzar-ho on-line a causa de la pandèmia, aquest any ja s'ha pogut fer presencial. La Federació Catalana d'Escacs, a Barcelona, va tornar a ser seu del mític matx on els dos equips, formats per 10 esportistes cadascú, s'enfronten a una partida. El ritme de joc va ser de 90 minuts més 30 segons per jugada.

A les 10:00 hores es va iniciar el matx amb moltes ganes d'emportar-se la victòria per part dels dos equips. Els veterans s'han endut més edicions d'aquests encontres, però les jugadores volen remuntar-ho.

El matx va transcorre sense cap problema i el primer resultat va ser el dels caps dels equips, la Natàlia Parés contra el Ricard Brusi, que va acabar en taules. A poc a poc acabaven les partides i el marcador estava força igualat, però les victòries van anar caient cap al cantó dels veterans. Les dues darreres partides van ser el matx entre la Yolanda Castillo contra el Josep Ràfols, on va guanyar la jugadora del Barberà, i la partida Josep Monedero contra Joana Ros. En aquesta partida la jugadora de Sant Boi havia de guanyar per poder empatar el matx, però tenia una posició que no podia guanyar i van acabar en taules. Per tant, el resultat final va ser de 5.5 a 4.5 a favor dels veterans.

 

A mesura que anaven acabant, els participants agafaven un llibre de la selecció que hi havia. I un cop finalitzat el matx, es va preparar un pica-pica per a tots els assistents per fer germanor.

Des de la Federació, només ens cal agrair la participació en tots els integrants dels equips i esperar veure'ls l'any que ve.

Resulltats

Àlbum de fotografies