El cap de setmana del 8 i 9 de juny s'ha celebrat la quarta i última concentració presencial corresponent al programa de tecnificació que s'ha realitzat des del mes de gener i en què han participat en total més de 90 escaquistes federats a Catalunya.

Aquesta concentració, poques setmanes abans del campionat d'Espanya d'edats, s'ha organitzat per oferir elements tècnics fonamentals, a més de confiança i elevar la motivació a màxims nivells als participants. Hi ha hagut escaquistes de les categories sub-8, sub-10, sub-12 i sub-14 i de tot Catalunya.

Read more ...

S'ha celebrat la tercera concentració presencial de tecnificació 'online' 2024.

Un total de 26 esportistes dividits en dos grups: un de tecnificació per categories, de 8 a 14 anys, i un altre de preparació de les seleccions catalanes Sub14 i Sub16.

A la concentració es va fer un entrenament pràctic de posicions prèviament estudiades a les classes de tecnificació 'online' amb cinc rondes contra cada rival alternant colors. Van ser un total de 10 partides a un ritme de 15+5. També es van fer anàlisis de les posicions després de cada ronda.

Read more ...

El passat diumenge 19 de maig va dur-se a terme la cloenda de la segona temporada de la Lliga online d'escoles de Catalunya en l'espai Bota del recinte Fabra i Coats de Barcelona.

La cloenda va consistir en un blitz de 7 rondes a un ritme de 5m + 3s i on van participar una cinquantena d'esportistes. Posteriorment, es van entregar els premis del torneig i de la lliga. El guanyador del blitz amb uns impressionants 7 punts de 7 va ser Biel Amat de l'escola IPSI. El van acompanyar en el podi Pau Mulet de l'escola Sant Gervasi i Jofre Gardela de l'escola Provençals, la millor jugadora va ser Júlia Carrión de l'escola Hamelin - Laie.

Read more ...

Del 26 al 28 d’abril s'ha jugat el IX Campionat d'Espanya Escolar d'Escacs per Equips a Guadamar del Segura (Alacant). Aquesta competició s'ha jugat a sis rondes al ritme de partida de 45 minuts més 10 segons d'increment. Vuit equips escolars ha estat la representació catalana en aquest torneig.

L'equip de l'escola Miquel Granell d'Amposta, subcampió d'Espanya Sub12

A la categoria Sub12, l'equip de l'escola Miquel Granell d'Amposta ha estat subcampió. Dels 52 equips participants de diferents indrets de l'estat espanyol, les escoles catalanes que han participat a la categoria Sub12 han estat:

  • Escola Miquel Granell (Amposta).
  • Saba Verda International School (tortosa)
  • Can Parera ‘A’ (Montornès del Vallès)
  • Mogent ‘A’ (Montornès del Vallès)
  • Mogent ‘B’ (Montornès del Vallès)

L'equip de l'IES Marta Mata de Montornès del Vallès, tercer d'Espanya Sub18

Pel que fa a la categoria Sub18, també s'ha assolit medalla perquè l'IES Marta Matasde Montornès del Vallès ha estat tercer equip classificat. Dels 28 instituts de diferents indrets de l'estat espanyol que hi han participat, tres provenien de Catalunya. La representació catalana ha estat:

  • IES Marta Mata (Montornès del Vallès)
  • IES Ramon Berenguer IV (Amposta)
  • Col.legi Internacional Sek ‘A’ (Barcelona)

Des de la Federació Catalana d'Escacs, felicitem als equips que han aconseguit la medalla en particular i a tots els equips participants en general, i també als monitors i familiars acompanyants.

El director d'escacs base, MI José Sequera, ha organitzat una trobada d'escacs base a les instal·lacions del recinte de Fabra i Coats (Barcelona). En concret ha organitzat unes simultànies d'escacs a partir d'una posició que estan treballant en les classes de tecnificació amb els nens i nenes d'edats petites. Hi han participat tretze nens i nenes de diferents clubs.

Galeria fotogràfica

 

Segona concentració presencial celebrada al Recinte Fabra i Coats amb 28 participants repartits en dues categories, Sub8 i Sub10, i Sub12-14-16 i 18 femení. L'entrega de copes i medalles també va ser separada en categories i gènere.
Es va jugar amb posicions prèviament estudiades a les classes de tecnificació 'online', sis rondes amb dues partides contra cada rival, alternant colors. Un total de dotze partides a un ritme de 12+3. En dues rondes es van jugar posicions claus de partides d'atac històriques i de finals de peons, tant teòrics com pràctics, a la resta de rondes.

Read more ...

El 16 de març de 2024, a l'espai Bota del recinte Fabra i Coats (C/de Sant Adrià, 20 de Barcelona), se celebrarà la segona concentració de la Tecnificació 'online' 2024.

L'horari de la concentració serà de 10:30 a 13 i de 15 a 18h i va dirigida als participants de les classes de tecnificació de les categories Sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16 + sub-18 femenina + sub-20 femenina, i a altres esportistes d'aquestes categories amb llicència en vigor.

Per a fer una, cal que ompliu el formulari d'inscripció.

Qui estigui interessat, pot dinar a la mateixa sala amb un menú contractat de 20 euros. Per sol·licitar el dinar, també s'ha de fer a través del formulari. Recordeu que a la sala només podrà qui hagi contractat el menú.

La concentració, que serà majoritàriament pràctica, basada en un torneig de 6 rondes dobles amb ritme 12+3, i és part fonamental de la tecnificació programada amb l'objectiu de posar en pràctica els ensenyaments i desenvolupament competitiu.

Per a més informació podeu consultar la Circular CAT/EBA 09/2024 Tecnificació Online 2024 - Federació Catalana d'Escacs Segona Concentració Presencial

Hem complert amb èxit el primer cicle de la Tecnificació d'Escacs 'online' de la FCE 2024 que es durà a terme de gener a juny. Aquesta nova tecnificació té una visió més dinàmica del joc, ensenyant partides d'alguns clàssics i fent èmfasi a la pressió constant al rival i no en l'excés de precaució i defensa que mostren prèviament els nostres esportistes des de Sub8 a Sub20. A més, es dona instrucció sobre alguns finals claus.

El programa consta d'una classe grupal 'online' els dissabtes. Els grups es divideixen en tres categories: Sub 8 – 10, Sub 12 – 14, Sub 16 absolut + 18 – 20 femení.

Read more ...

La Laura Toquero, del Club d'Escacs Cerdanyola, ha estat jugant, del 24 al 30 de gener, el I Festival Internacional Juvenil de Jiddah. Aquest torneig és un esdeveniment privat que té el focus posat en les dones escaquistes, els joves i les escoles. Un torneig que vol fomentar els escacs juvenils, fins als divuit anys.

Alguns joves espanyols van ser convidats per jugar aquest torneig i molts tornen amb grans fites i bones posicions. La catalana Laura Toquero va ser una d'aquestes joves que van participar quedant tercera femenina i 16 a la general.

Enhorabona, Laura. Ens omple d'orgull que els esportistes catalans juguin campionats internacionals i representin Catalunya arreu del món!