Ha finalitzat el Campionat Europeu d'edats de les categories Sub-8, 10, 12, 14, 16 i 18 d’absoluts i femenins. Quatre esportistes catalans: la Laia Cid, l’Aramí Lobo, el Pau Bru i el Xavier Mompel, han assolit el repte de donar el millor d’ells i elles durant tota la competició. Han guanyat tots quatre l’última ronda i han deixat ben amunt els colors catalans.

Fotografia dels catalans en el campionat.

Read more ...

Aquest any la Laia Cid, en Pau Bru, en Xavier Mompel i l'Aramí Lobo són els representants catalans del Campionat d'Escacs d'Europa d'Edats que s'està jugant a Mamaia, Romania, del 5 al 14 de setembre 2023. Ja s’han jugat 5 rondes d’un total de nou previstes al Campionat Europeu Individual en les categories Sub 8, 10, 12, 14, 16 i 18 absoluts i femenines.

D'esquerre a dreta: La Laia Cid, en Pau Bru, en Xavier Mompel i l'Aramí Lobo (imatges d'arxiu).

Read more ...

Els dies 10 i 11 de juny es va dur a terme la concentració a l’alberg esportiu Aster de l’Hospitalet de l’Infant, un alberg molt idoni per aquesta activitat pel seu espai i sales ben abastides.

Aquesta era la darrera concentració del curs 2022-2023 i va haver-hi la participació de 30 esportistes entre les categories sub-8 a sub-14. Es van crear 3 grups, el dels més petits, amb Director d’Escacs Base de la Federació, el MI Jose Sequera, el segon grup de sub-10 i sub-12 amb el GM Viktor Moskalenko, i l’últim grup amb l’entrenador de la selecció catalana sub-14, MI Michael Rahal, on l’equip participarà en els propers Campionats d’edats escolar per equips d’Espanya, a Albacete. 

Read more ...

El passat cap de setmana, 22 i 23 d'abril, es va celebrar la 2a concentració per a esportistes de les categories de sub-8 a sub-12 a l'alberg de L'Espluga de Francolí. La participació va ser de 30 participants de les 3 categories, un nombre molt alt per haver convocat aquestes categories. 

Read more ...

Ja s’ha emés a ‘Zona UFEC’, espai d’Esport3 on es parla dels esdeveniments catalans més importants, el reportatge que van venir a gravar a Cambrils durant el Campionat d’Edats.

Ho podeu tornar a veure en aquest enllaç, a partir del minut 3’30’’

  
Som esport! Som ‘Zona UFEC’!

 

Donat que les famílies encara estan acabant de tenir confirmació sobre les reserves dels hotels oficials, la Federació amplia el termini d’inscripció i de reserves del 24 de març al 28 de març, per tal de que ningú es quedi sense poder jugar.

Com ja vam informar en la circular de referència, les places són limitades i es donen per ordre de reserva. Alguns dels nostres hotels oficials ja estan plens i no poden donar més habitacions. En qualsevol cas, els nostres hotels oficials estan assignant totes les peticions que els hi arriben ja que estan coordinats entre ells i també amb nosaltres.

Com és habitual, la Federació farà una reunió online informativa per als delegats de club, el dijous 30 de març, a les 19:00 hores, per explicar els detalls del torneig i contestar dubtes. Els interessats han d'enviar correu a catalunyaedats@escacs.cat i els hi enviarem l'enllaç 48 hores abans de la reunió.

També us volem informar que les bases del torneig estaran penjades en breu al web de la Federació.

El cap de setmana dels dies 17 i 18 de desembre es va organitzar la primera concentració d’escacs de base en un nou format. El canvi important és que la concentració passa a ser oberta a tots els esportistes de les categories sub-8, sub-10 i sub-12 que vulguin participar. Pel que fa les categories dels grans, aquests tindran les seves concentracions d’un sol dia, algunes presencials i altres no.

La concentració es va dur a terme a l’alberg de Vic, un alberg de la xarxa Xanascat amb sales molt àmplies i condicionades per poder fer tranquil·lament les sessions d’entrenaments.

La participació va ser de 20 esportistes que van formar 3 grups anivellats. Durant la primera hora es va fer una avaluació per saber el nivell de tots els inscrits mentre que a la següent hora es van donar les solucions perquè els alumnes veiessin els encerts i els errors. Els entrenadors d’aquesta concentració van ser el Director Tècnic de la FCE, el Jordi Magem, i els dos Grans Mestres Lluís Comas i Jose Angel Guerra.

Foto de grup

Read more ...

L'Amposta, 3 vegades, el Cerdanyola del Vallès, el Figueres i l'Olot equips campions de la seva categoria

El dissabte, dia 10 de desembre, a la localitat de Corçà, es va celebrar el Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats. XX Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain. El local era la Sala i pavelló polivalent de Corçà, un espai molt ampli i tranquil per poder practicar el nostre esport.

El torneig va tenir un canvi en el ritme de joc, enguany era de 10 minuts + 5 segons per jugada, però no va donar cap mena de problema. Es van jugar les 8 rondes, 5 pel matí i 3 per la tarda, amb una participació de més de 150 esportistes de tota Catalunya.

Es repartien premis als 5 primers de la classificació general i els 3 primers equips de cada categoria, a excepció del grup de sub-16 a sub-20 que només la tenien els sub-16 i els sub-20.

Read more ...

Subcategories

Aquessta setmana s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats 2020 a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8 que comencen el campionat dimecres, 15 de juliol, a les 9:45 hores.

Us deixem informació per consultar:

Circular CAT/EBA 18/2020 Representació catalana al Campionat d'Espanya d’edats 2020   

Circular FEDA 16-2020

Protocol FEDA per als Campionats d'Espanya

 

Documentació que s'ha d'entregar a l'organització del Campionat.

 

Inscripcions (obertes les categories sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

 

El 24 de juny del 2021 s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats 2021 a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8 que comencen el campionat el mateix dijous a les 10:00 hores.

Us deixem informació per consultar:

Circular 15/2021 – Convocatoria Campeonatos de España Sub 8 a Sub 18 . Salobreña 2021 

Anexo I – Información y Precios Hotel 2021

Anexo II – Formulario de Reserva

Inscripcions (obertes les categories sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

Rànquing sub-10 

Rànquing sub-12 

Rànquing sub-14 

Rànquing sub-16

Rànquing sub-18

 

El 29 de juny del 2022 s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8.

Us deixem informació per consultar:

 

Inscripcions (obertes les categories sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

Rànquing sub-10 

Rànquing sub-12 

Rànquing sub-14 

Rànquing sub-16

Rànquing sub-18

El 28 de juny del 2023 s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8.

Us deixem informació per consultar:

 

Inscripcions (obertes les categories sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

Rànquing sub-10 

Rànquing sub-12 

Rànquing sub-14 

Rànquing sub-16

Rànquing sub-18