Guerau Masagué, en primera posició!

 

Entrem en el que és sempre la recta final d’aquest torneig: les tres darreres rondes. El comput global en la que ha estat la setena ronda te un balanç positiu pels nostres jugadors: 11 punts de 19 possibles, amb un enfrontament entre catalans. La part potser no tant positiva és que els nostres dos jugadors millor posicionats no han passat de l’empat. Aquest eren el Guerau Masagué i el Josep Maria Ribera. El primer no ha tret res de l’obertura i s’ha hagut de conformar amb una repetició per xec continu. El segon ha tingut una molt bona oportunitat de guanyar un final favorable, però primer no ha encertat amb la jugada guanyadora i després ha fet taules quan encara tenia molt bones opcions. Per altra part, el Pedro Ginés ha tornat ha perdre, amb el que abandona definitivament les seves opcions de podi.

 

Pel que fa a les jugadores, la millor posicionada en aquesta recta final és la Joana Rosa, que amb una victòria recupera posicions i s’acosta a les primera places.

 

 

 

Josep Maria Ribera

 

Una curiositat d’aquesta recta final és que l’organització ha canviat la sala de joc. Uns quants casaments al mateix edifici a on es disputava el torneig han fet moure a tots els jugadors a una sala alternativa situada sota la piscina.

 

 

La vuitena ronda no ha anat tant bé com l’anterior. Hem fet un total de 8 punts dels 19 possibles, una puntuació bastant baixa. Cap enfrontament entre catalans. Els nostres dos millors han tingut resultats ben diferents. El Guerau Masagué ha aconseguit guanyar amb negres un final llarg però controlat en tot moment. Amb aquesta victòria seguix en primera posició i les seves opcions a la victòria final en el torneig son molt bones. Per la seva part, el Josep Maria Ribera ha perdut amb negres una difícil partida. D’un mig joc complicat ha passat a un final en el que no tenia pitjors opcions, però algunes imprecisions l’han portat a una posició perduda. Amb aquesta derrota també s’allunya del podi.

 

La Joana Ros ha guanyat amb blanques contra una rival directe, la Lulu Zhou, una partida remuntant pràcticament des de l’obertura. En un final amb peó de menys però bones peces, ha superat a la seva rival. Amb aquesta victòria la Joana també te molt bones opcions de medalla a falta de la darrera ronda.

 

Demà més!