Guerau Masagué es destaca

 

Després del descans del dimarts per la tarda, que va ser aprofitat per llargues estones a la piscina per la majoria de jugadors, tocava la jornada doble de dimecres. Les rondes 4a i 5a marquen l’equador del torneig i és un bon termòmetre per començar a veure als aspirants a ocupar les primeres posicions finals. 

Abans d’entrar en matèria, voldria dir que la qualitat del menjar de l’hotel és acceptable i no hi ha res a dir. Trenco aquesta llança a favor de l’hotel perquè ens consta que altres categories no han tingut tanta sort. Tampoc hi han aglomeracions ni llargues cues d’espera, suposo que el nombre de jugadors, que és menor, i l’absència de pares en general, afavoreix que les condicions siguin algo millors en la categoria de Sub18.

 

 

Guerau Masagué, lider del torneig

 

La quarta ronda no va anar en general tant bé com les anteriors. Vam fer un total de 9’5 punts dels 19 possibles, una puntuació bastant baixa. Cap enfrontament entre catalans. Dels nostres jugadors amb més elo, el Pedro Ginés i el Guerau Masagué van seguir amb la ratxa de victòries, mentre que el Carles Martín i el Víctor Álvarez patien la seva primera derrota del torneig. Per altra banda, La Joana Ros guanyava i seguia remuntant, mentre que la Laura Viñolas feia taules i l’Alba De Lomas perdia.

El dimecres per la tarda es va disputar la cinquena ronda. En aquesta ronda el còmput global ens va donar 12 punts de 19 possibles. Aquesta vegada l’enfrontament entre catalans no podia ser més decisiu, ja que es produïa en la primera taula, i no era un altre que el Guerau Masagué amb blanques contra el Pedro Ginés amb negres. La partida va tenir alternatives, però un eror greu de les negres va propiciar que les blanques aconseguissin avantatge decisiva, que ja no van deixar escapar. Una bona victòria del Guerau que el situa lider empatat amb la perillosa jugadora Maria izaguirre, proper enfrontament de la sisena ronda.

Per altra banda, tant el Carles Martín com el Víctor Álvarez guanyaven les seves respectives partides i recuperaven posicions, al igual que el Josep María Ribera. La Joana Ros va veure frenada la seva recuperació amb una derrota, mentre que la Laura Viñolas guanyava la seva partida, igual que l’Alba de Lomas. 

El dijous pel matí s’ha disputat la sisena ronda. Aquesta ronda ha estat bastant negativa pels nostres jugadors, ja que han fet un total de 6,5 punts sobre els 19 possibles. Pel que fa als resultats particulars, el Guerau Masagué ha perdut una gran oportunitat al primer tauler, ja que ha sortit de l’obertura amb peó de més en un final per guanyar, però li ha falta una mica de precisió i al final s’ha hagut de conformar amb taules. El Pedro Ginés, amb blanques, tampoc ha passat de les taules. Del següent grup perseguidor, el Carles Martín ha perdut i el Víctor Álvarez ha fet taules, però per altra banda el Josep María Ribera ha guanyat, amb el que es posa amb cinc punts empatat a la tercera posició. 

La nota curiosa de la jornada ha estat la victòria per incompareixença de la Joana Ros, el que li permet recuperar posicions. Per la seva part, la Laura Viñolas i l’Alba De Lomas han perdut, amb el que es despengen una mica. 

De nou, aquesta tarda és descans. A falta de tres rondes, tot pot passar encara! 

Demà més!