El diumenge 17 de desembre es va celebrar, com cada any, la Jornada Femenina organitzada per la Federació Catalana d'Escacs per tal de fomentar, promocionar i donar visibilitat a les escaquistes. Els actes varen tenir lloc a l'Hotel Sunway de Sitges.

La GM Susan Polgar acompanyat pel president de la Federació Catalana d'Escacs Pepo Viñas

Llegeix més...

Aquest cap de setmana es va celebrar la III Setmana Catalana de l’Esport, l’esdeveniment esportiu de referència per fer visible l’esport català, que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La Federació Catalana d’Escacs, un any més, ha participat organitzant un Round Robin, un torneig tancat, amb quatre equips formats per quatre jugadores, la majoria Sub16.

Sala de joc.

Llegeix més...

De l'1 al 2 de juliol se celebra a l'Hotel SB BCN Events de Castelldefels, el torneig d'escacs organitzat per la Federació Catalana d'Escacs amb motiu de la III Setmana Catalana de l'Esport, l'esdeveniment esportiu de referència per fer visible l'esport català.

Amb aquest esdeveniment, Catalunya torna a l'escenari internacional per mostrar al món l'excel·lència dels seus esportistes, les seves instal·lacions esportives d'alt nivell i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes.

El torneig serà un tancat femení de quatre seleccions: Catalunya, Mallorca, Canàries i un mix Internacional.

Informació del torneig

Les jugadores, la majoria escaquistes Sub16, jugaran a les sales Calma de l'hotel.

Es podran seguir les partides en directe a través de l'enllaç

 

Hi haurà activitats paral·leles durant el cap de setmana que s'iniciarà el divendres, 30 de juny.

 

Aprofitant aquest esdeveniment, la Comissió Feminista de la FCE, ha organitzat la tornada de l'intercanvi Mallorca-Catalunya que es va celebrar abans de la pandèmia i, en aquesta ocasió, són les mallorquines les que venen de visita.
Per aquest motiu s'han organitzat activitats paral·leles durant tot el cap setmana com són: visita al Museu Barça Immersive, taula rodona per presentar el Pla d'Igualtat de la FCE (divendres 30 de juny a les 17h a l'hotel BCN Events), simultànies a la piscina de l'hotel, i una exhibició de ràpides el dissabte 1 de juliol a les 19hs, al centre comercial Ànecblau.

Hi esteu tots convidats a veure i participar!

El Club Escacs Catalonia - Joviat organitza una ponència sobre "Escacs i dona" pel dimarts 13 de juny a l'Auditori Plana de l'Om (Manresa). Hi participaran com a ponents la Maria Rodrigo, la Gal·la Garcia, la Maria Ponsa i en Ferran Lanau, moderarà la ponència l'Anna Hernández.

L'escaquista argentonina de dinou anys, Alba de Lomas, s'ha proclamat campiona sub-20 femenina del Campionat de Catalunya d'Escacs i quarta de la classificació general mixta. El certamen organitzat per la Federació Catalana d'Escacs va tenir lloc durant la Setmana Santa a Cambrils on van participar gairebé 500 infants i joves d'arreu del territori català.

 

Llegeix més...

Un equip format per a joves jugadores guanya el torneig

Al I Torneig Femení per Equips de Barberà van participar 12 equips, un total de 37 jugadores, federades i no federades, de totes les edats (des de nenes de 4 anys a jugadores veteranes de més de 65). A més de jugadores del Barberà, van venir també moltes jugadores d'altres clubs i municipis, com Santa Coloma de Gramenet, diversos clubs de Barcelona, Llinars del Vallès, Sant Boi de Llobregat o Valls. A destacar la participació del club d'escacs Gramenet, que va portar un total de 4 equips (12 jugadores).

Va guanyar el torneig l'equip "Llinars-Valls", format per les jugadores Arami Lobo, Laia Garcia i Martina Lázaro. Les segones classificades van ser l'equip "Sant Boi - Barberà" format per la Joana Ros, de Sant Boi, la Yolanda Castillo i la Marta Castillo, de Barberà. El tercer lloc va ser per les "Grameteras 1": la Gal·la Garcia-Castany, la Ma Dolors Anton i l'Alba Ventós. Finalment, el premi al "millor equip del mateix club" va ser per les "Grameteras 2" (Ainhoa Guerrero, Maria Cristina Asatryan i Mane Amirkhanyan).

A més de reunir a jugadores de totes les edats, va ser el primer torneig per a algunes aficionades que no havien jugat mai, i una represa de contacte per a d'altres jugadores que feia més de 25 anys que no competien. Però també vam comptar amb algunes de les millors jugadores de Catalunya, incloent 4 campiones de Catalunya absolutes: la Joana Ros (2022, vigent campiona), la Yolanda Castillo (2018), l'Alba Ventós (2007) i la Ma Dolores Anton (anys 1993 i 1994).

Foto de la sala de joc.

Victòria apurada de Miguel Muñoz i Leancy Beatriz Fernández

El dissabte 14 de gener, al matí, es va disputar al local de la Federació la vuitena edició del Torneig de Parelles Mixtes. Un total de 26 parelles van venir a competir en aquest torneig, en format blitz, a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada, a un total de nou rondes.

L’horari de joc es va complir amb escreix i fins i tot es va avançar a la previsió d’acabar a les 13:15 hores. Tot va anar molt fluïd i l’espera entre ronda i ronda va ser curta, gràcies en part a la bona feina del Carles Giménez, àrbitre principal, i de la Laura Martín, àrbitre adjunt.

Llegeix més...

Es va fer una classe pràctica i partides entre els assistents

El diumenge, dia 11 de desembre, a l'Hotel Sunway de Sitges, es va impartir la classe magistral d'iniciació als escacs a càrrec de Marina Ponsa, del Club d'Escacs Barberà. 

L'activitat, organitzada per la comissió 'Escacs i Dona' de la FCE i amb l'ajuda de la comissió 'Mujer y Ajedrez' de la FEDA, tenia l'objectiu d'apropar als escacs a les dones. Un total de 15 persones, més del 50% dones de totes les edats, es van apropar a les instal·lacions per gaudir d'aquesta proposta que constava d'una classe pràctica i partides entre els assistents. Tots els participants se'n van endur obsequis proporcionats per Turisme de Sitges i van poder gaudir d'una beguda i tapa al bar Vento, que es troba a les instal·lacions de l'Hotel Sunway.

 Us deixem el vídeo que s'ha fet de l'activitat.

 

Masterclass dirigida a jugadores, tot i que és oberta a tothom. Per als que vulguin participar, s'organitza una Classe magistral d’iniciació als escacs amb la Marina Ponsa. El dia 11 de desembre, a les 11:30 a l'Hotel Sunway de Sitges, Passeig Marítim de Sitges 92-94.

La inscripció és gratuïta, només cal omplir el formulari d'inscripció. Obsequi per els 20 primers assistents.