Konstantin Kaziritsky, Ian Pérez, Guillem Jove, Oriol Mangues, Ramon Serrahima i Nicolás Jiménez Muñoz campions de les seves categories

El passat dissabte 26 de febrer va acabar el Campionat individual d’edats del Barcelonès, organitzat principalment pel CEEB amb el suport de la FCE. El torneig es va dur a terme al local de Cotxeres de Sants i va aplegar 48 jugadors de categoria sub-8, 97 de sub-10, 94 de sub-12, 56 de sub-14, 38 de sub-16 i 23 de sub-18, un total de 356 jugadors, tot un èxit de participació!

Vista d’una part de la sala de joc el primer dissabte de competició.

Enguany la competició al Barcelonès s’ha pogut disputar per fi de manera més o menys normal, venint d’on venim amb la situació de COVID, si bé és cert que la primera jornada de joc, amb previsió de rondes 1 i 2 del dissabte 15 de gener es va decidir aplaçar, doncs els índex estaven disparats i estem parlant de molt volum d'esportistes, més delegats, àrbitres, pares que entren al principi de ronda a deixar als més menuts...

No hi havia solució fàcil i bona per a compensar la pèrdua d’aquesta data, i donat que cotxeres de Sants és un espai amb un grau de reserves i ocupació elevat en general, es va optar finalment per una solució de salvar les dues rondes perdudes el 4rt dissabte reservat pel torneig, jugant però el dissabte 26 de febrer 4 rondes els esportistes de les 4 categories (dos de matí i dues de tarda). Planteig certament excepcional però que ha permès en aquest any de COVID tancar la competició amb 8 rondes.

Les primeres dues rondes es van disputar el dissabte 29 de gener, amb problemes tècnics de diferent tipus que van suposar inici retardat de les dues rondes, per sort els dissabtes 19 de febrer (rondes 3 i 4) i 26 de febrer (rondes 5,6,7 i 8) la logística va anar millor.

Temes logístics apart, en el terreny purament esportiu destaquem als següents esportistes a cada categoria:

A la categoria sub-8, el número 15 del rànquing, en Konstantin Kaziritsky (Peon Negro) va donar la sorpresa en guanyar amb autoritat el campionat amb 8 de 8, per darrera amb 6 punts els dos Luka Escobar (Edami), numero 28 del rànquing i Marc Vals (Gramenet), número 1 del rànquing completaren el podi, tercera posició per aquest en assolir millor desempat que els altres jugadors també amb 6 punts Samuel Yekhtaryan (Peon Negro) i Oleg Kukushkin (Raduga). Certament en aquesta categoria és més normal que hi hagi sorpreses en els resultats finals. La millor jugadora femenina de la categoria va ser Daniela Masso del Gramenet amb 4 punts (posició 26).

CLASSIFICACIÓ FINAL

A la categoria sub-10, el número 1 del rànquing, en Ian Pérez (Peona i Peó) va fer honor al seu millor ELO i va dominar el campionat d’inici a final, assolint 7’5 punts, cedint taules només en darrera ronda. L’acompanyaren al podi en Tarik-Martí Gómez Kunz (La Lira) i Joan Villa (Peona i Peó) amb 7 punts els dos. Destacar aquí que en Tarik-Martí era el 60 del rànquing i només va perdre contra el campió.

La millor jugadora femenina de sub-10 va ser Neus Acin del Peon Negro amb 5 punts (posició 20).

CLASSIFICACIÓ FINAL

A la categoria sub-12, també es va imposar el número 1 del rànquing, en Guillem Jove (Ateneu Colon) amb 7’5 punts, cedint només unes taules en darrera ronda. L’acompanyaren al podi en Mateu López (EDAMI) i Ying Jun Xiong Zhang (Tres Peons), ambdós amb 6’5 punts.

La millor jugadora femenina de la categoria va ser Ana Sánchez, del Jake, amb 5’5 punts (posició 10). En estar entre els 10 primers opta a plaça gratuïta pel campionat de Catalunya d’edats.

CLASSIFICACIÓ FINAL

A la categoria sub-14 el desempat va decidir en favor d’en Oriol Mangues (Ateneu Colon) el primer lloc amb 7 punts, els mateixos que en Biel Torrent (Peona i Peó), el tercer lloc també es va decidir al desempat a favor de Dani del Rio (Ateneu Colon) amb 6 punts, per davant amb els mateixos punts de Raül Marcos (Ateneu Colon).

La millor jugadora femenina de sub-14 va ser Ani Vardayan del Peona i Peó, amb 4 punts (posició 20).

CLASSIFICACIÓ FINAL

A la categoria sub-16 en els dos primers llocs tenim un doblet de La Lira, amb en Ramon Serrahima (7 punts de 7 disputats – va haver de demanar bye de primera ronda) i en Nil Marimon (6’5 punts finals després de posar-se amb 6 de 6). Completa el podi en Víctor Nova (Sant Andreu) amb 5’5 punts i millor desempat que Daniel Karapetyan (Peona i Peó) i Oriol Padín (La Lira).

La millor jugadora femenina de sub-16 va ser Ainhoa Guerrero del Gramenet amb 4’5 punts (posició 11).

CLASSIFICACIÓ FINAL

A la categoria sub-18 en Nicolas Jiménez Muñoz (Peona i Peó), segon del rànquing inicial, va assolir finalment la primera plaça amb 6 punts dels 8 possibles, els mateixos que el segon classificat, en Saul Marabajan (Sant Andreu) i el tercer classificat amb els mateixos punts, Alex Mangues (Ateneu Colon).

La millor jugadora femenina de sub-18 va ser Claudia Botias del Peona i Peó amb 2’5 punts (posició 17).

CLASSIFICACIÓ FINAL

L'arbitratge va ser a càrrec de Josep Ma Jordan per a les categories sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18, amb el suport de Mireia Ramon i Francisco Javier Ramon, mentre que a les categories sub-8 i sub-10 en Miquel Fernández-Díaz va ser el àrbitre principal amb el suport de Ricard Llerins i Albert Pardina. Esmentar que sense l’ajut dels delegats en alguns moments, especialment a sub-8 i sub-10, no seria possible gestionar tants jugadors.

La gestió per part del CEEB la va coordinar principalment Magda Jané, amb tot el que comporta a nivell d’inscripcions, lloguer local Cotxeres de Sants, gestió reglaments (amb ajut principalment d’en Miquel Fernández-Díaz), material (part CEEB i part FCE), gestió muntadors (es va augmentar el nombre de muntadors de cara als dissabtes de febrer)...

Agraïr a tots els participants i familiars la bona actitud durant tota la competició.