Ja tenim campions gironins de les categories sub-8 i sub-18

Després de dos anys, el Campionat d’Edats de Girona ha tornat. L’any passat per restriccions del Covid, no es va considerar convenient celebrar aquest torneig que tant agrada als més petits. Aquest any, encara que amb moltes incerteses a l’inici, hem pogut retornar a la normalitat. Així i tot, la davallada d’inscripcions respecte de fa dos anys ha estat important sobretot a les categories de sub-8 i sub-10.

En Guillem Pi, Gerunda, preparat per començar la darrera ronda.

Enguany la Fase Prèvia d’Edats del Campionat de Catalunya corresponent a la Territorial de Girona ha comptat amb dues seus que s’estrenen en aquest torneig: Olot i Platja d’Aro. Les dues primeres jornades es van celebrar a Olot els passats dies 29 de gener i 2 de febrer i aquest passat 12 de febrer tingué lloc la tercera jornada. Ja han finalitzat les categories sub-8 i sub-18, i s’han fet l’entrega dels trofeus a Platja d’Aro. La resta de les categories finalitzaran el proper dissabte 19 de febrer al Palau d’Esports de Platja d’Aro.

Premiats Categoria Sub-8

A la categoria dels més petits hi ha participat vint-i-un esportistes dels quals cinc eren sub-7. En Guillem Pi (Gerunda) s’ha proclamat nou campió Sub-8 de la Territorial de Girona després de fer 7 punts de 8, només cedint un punt davant de l’Inar Claparols (Figueres). L’Eloi Molla (Culonge) amb 6,5 ha estat sub-campió i tanca el podi en Mikhail Stepanov (Platja d’Aro) amb 5,5 punts que a més ha rebut el trofeu de millor sub-7. Tots els participants han estat obsequiats amb una medalla.

Podi Sub-8 amb el delegat territorial, Carles Vilà. D'esquerra a dreta: Guillem Pi, Eloi Molla i Mikhail Stepanov.

Premiats Categoria Sub-18

En aquesta categoria hi ha participat cinc jugadors (un més que fa dos anys) que han jugat amb el format del sistema lliga tancat. En Jordi Olcina (Olot) s’ha proclamat nou campió sub-18 de Girona amb 3,5 punts després de guanyar la seva darrera partida contra el seu company de club, en Blai Higueras. En Martí Insa (Alt Empordà) amb tres punt de quatre ha estat sub-campió i tanca el podi en Bernat Xifra (Gerunda) amb 2,5 punts. Destacar que tots els participants són sub-18 de primer any.

Podi Sub-18. D'esquerra a dreta: Martí Insa i Jordi Olcina. Absència del tercer classificat.

Resultats 

Torroella de Montgrí, 14 de febrer de 2022

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs