El dia 10 d’octubre, dissabte, arrencava el Campionat de Catalunya d’edats per equips a l’Hotel Evenia Olympic****, a Lloret de Mar. Cap a les 9 del matí va començar a arribar els participants i acompanyants del torneig per ubicar-se a les instal.lacions de l’hotel tant si estava allotjat com si no.

Vista de la sala de joc. 

Enguany, per la situació sanitària, la inscripció ha baixat, però hi participen un número considerable d’equips, 66 en total de les categories de sub-8 fins a sub-18 amb equips de 3 o 4 integrants, depenent de la categoria. Com l’any passat, hi havia l’opció de fer equips mixtos, però la diferència d’aquest any és que els esportistes que no tenien equip podien entrar a la bossa que havia creat la pròpia Federació. La Comissió d’Escacs de Base va ser l’encarregada de crear els equips amb tots els que s’hi van presentar, en total es van fer 19. 

 

La situació actual ha fet que molts esportistes fins el dia abans, i fins i tot durant el torneig, no han pogut jugar.i per això hi ha equips de 4 integrants amb 3 reals. A l’entrada de la sala de joc, l’organització pren les mesures higièniques que s’han dictat, com prendre la temperatura a tots els esportistes, posar gel a les mans, passar per l’estoreta i canviar la mascareta per una de nova.

 

Esportivament parlant, el torneig es va iniciar sense problemes. Després de dues rondes, a les diferents categories ja es té capdavanters. La puntuació dels matxos varia en funció de la categoria: de la sub-8 a la sub-12 la puntuació és olímpica, mentre que de la sub-14 a la sub-18 és per punts de matx.

 

A la categoria sub-8 l’equip de l’Amposta va líder amb 4.5 punts i el segueix l’Ateneu Colon i la Penya d’Escacs Cerdanyola amb 4 punts. A la categoria sub-10 l’equip mixt B, amb integrants de diferents clubs, s’ha posicionat en primer lloc amb 7 punts, mentre que el Mixt A, amb 6.5 punts, i el Gerunda, amb 6 punts, els segueixen d’aprop.

 

Pel que fa els sub-12, que encara puntuen per puntuació olímpica, l’Ateneu Colón i el Peona i peó són colíders amb 6.5 punts seguits del Llinars i del Figueres amb 5.5 punts. A la 3a ronda hi ha un enfrontament directe entre els de les mateixes puntuacions.

 

De les categories més grans on la puntuació és punts per matx, el Colon Sabadell Chessy i el Llinars estan empatats a 4 punts a la categoria sub-14. La Paretana i el Llinars B els segueixen amb 3 punts.

 

A la sub-16, cinc equips estan al capdavant atès que han guanyat els seus dos matxos, tot i que el desempat de la puntuació olímpica fa que el Sant Andreu A, amb 6 punts, lideri la categoria.

 

La categoria dels més grans, la sub-18, només hi ha un líder provisional, l’equip mitx B amb 4 punts, seguit dels equips del Mataró i del Llinars  amb 3 punts. 

 Zona dels equips sub-18.

Podeu seguir tot el campionat a l’enllaç dels aparellaments i resultats i a les xarxes socials de la Federació.

 

 Aparellaments, resultats i classificacions

Àlbum de fotografies

 

Podreu seguir les nostres publicacions a escacs.cat i a xarxes socials; us deixem els següents enllaços cap als nostres comptes oficials:

Twitter: https://twitter.com/escacs_cat

Instagram: https://www.instagram.com/escacs_cat/

Facebook: https://www.facebook.com/escacs.cat/

 

A més, podeu pujar comentaris, fotos, vídeos, etc amb el hashtag #EscacsEdats a les tres xarxes.