Avui s'ha iniciat el 1r Campionat de Catalunya d'edats Online 2020 amb la participació de 530 esportistes participant des del seu ordinador.

Ja s'han jugat totes les categories i ja tenim els primers classificats. Aquests els podeu consultar a l'enllaç següent: https://cutt.ly/atAhd3B

S'han solucionat les incidències positivament. Per a qualsevol circunstància, adreceu un correu a federacio@escacs.cat.  

 

La Federació Catalana d’Escacs, que es va veure obligada a ajornar el Campionat de Catalunya d’edats que s’havia de disputar presencialment a La Pineda (Vila-seca) entre el 4 i el 10 d’abril a causa de l’estat d’alarma per la COVID-19.

Ara bé, aprofitant que els escacs és actualment l'únic esport que es pot jugar per Internet, l’ha recuperat però de forma on-line.

La competició s'organitza per edats i es juga a base de partides ràpides, amb 5 minuts de temps per als esportistes més joves, i amb 3 minuts de temps per als més grans de 12 anys.

El torneig on-line ha estat un èxit perquè s'han inscrit 525 nens i nenes de diferents edats, des de Sub-8 fins a Sub-20, de tot Catalunya, igualant la xifra de l'any anterior en el torneig presencial.

Les partides, al disputar-se via on-line, es juguen mitjançant la plataforma chess24.com, i s’han dividit en diferents torns. 

Es faran diferents fases classificatòries per a cada categoria i els 16 millors esportistes de cada categoria es disputaran una fase final amb eliminatòries per decidir el campió, però en aquest cas s'hauran de gravar com juguen amb una webcam.

Amb aquesta pionera iniciativa, la Federació Catalana d'Escacs està estudiant si oficialitzarà en un futur proper campionats disputats via on-line.

Recordeu d'enviar-nos fotografies i vídeos dels esportistes jugant les partides al correu federacio@escacs.cat 

Ja s'han jugat totes les categories i ja tenim els primers classificats. Aquests els podeu consultar a l'enllaç següent: https://cutt.ly/atAhd3B

S'han solucionat les incidències positivament. Per a qualsevol circunstància, adreceu un correu a federacio@escacs.cat.