Han finalitzat aquest dissabte la 4a i darrera jornada de les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’edats del Baix Llobregat, organitzades per l’ACE (Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat) que enguany han tingut lloc durant 4 dissabtes consecutius al matí del 18 de gener al 8 de febrer a les següents seus: Ciutat Cooperativa Molí Nou a Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat i a Pallejà.

 

Foto de tots els premiats amb les autoritats.

Aquest han estat uns campionats marcats per la inesperada pèrdua de la nostra àrbitra habitual, la Betty Alfonso, molt estimada per a tots nosaltres, així com pels nens i nenes, especialment els de les categories inferiors als quals ella sempre els ajudava en els seus primers passos competitius amb la seva paciència, el seu amor pels escacs i amb el seu somriure característic.

Remarcar la dolorosa labor dels àrbitres Josep M. Jordan i la Sònia Martin, en haver d’arbitrar aquests campionats sense la seva companya i amiga. Així, el campionat es va iniciar el passat 18 de gener a Molí Nou, on es va guardar un minut de silenci en memòria de la Betty.

En l’àmbit esportiu comentar que enguany han participat un total de 102 esportistes, xifra superior al del darrer any, però lluny dels 153 participants de l’any 2013 on també estaven inclosos els esportistes de les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia. Enguany també s’ha pogut portar a terme la disputa de la categoria sub-18, la qual cosa no es va poder fer el darrer any.

Enguany, els primers classificats han estat els següents:

 

Categoria sub-8

1r classificat: Rafa Rivera Coronel (Sant Boi, CE)

2n classificat: Óscar Darias (Torreblanca, CE)

3er classificat: Ignasi Puig (Sant Joan Despí, CE)

 

Categoria sub-10

1r classificat: Alex Poyan (CE Pallejà)

2n classificat: Nil Garcia (Olesa, CE)

3r classificat: Laia Garcia (Martorell, CE)

 

Categoria sub-12

1r classificat: Daniel Martos (Espluguenc, CEE)

2n classificat: Víctor Columna (Sant Boi, CE)

3r classificat: Ares Pueyo (Sant Boi, CE)

 

Categoria sub-14

1r classificat: Alvaro Castellanos (Peona i Peó, CE)

2n classificat: Jensen Broadbent (CE Cornellà)

3r classificat: Javier Montero (CE Pallejà)

 

Categoria sub-16

1r classificat: Pau Pueyo (CE Sant Boi)

2n classificat: Martí Garcia (CE Cornellà)

3r classificat: Àngela Gonzalez Pedraza (CE Sant Boi)

 

Categoria sub-18

1r classificat: Marc Garcia Escoda (Molins de Rei CE Foment)

2n classificat: Ferran Puig (CE Cornellà)

3r classificat: Africa Gonzalez Pedraza (CE Sant Boi)

 

La jornada ha finalitzat amb un breu torn de paraules on Josep M. Jordan i la Sònia Martin, àrbitres del torneig, han dedicat unes emotives paraules a la seva companya i amiga Betty, en presència dels seus familiars, la seva parella Paco i els seus fills l’Alba i el Carlos, que han rebut una placa dedicada: “En record de la Betty, una gran àrbitra, gran persona i millor compi. Mai t’oblidarem, sempre arbitraràs dins del nostre cor”

Posteriorment el president de l’ACE, en Joan Barnet, ha agraït a tots, nens i nenes, pares i mares, la seva participació destacant el nostre esport com a eina de desenvolupament personal i educatiu dels joves, emfatitzant que els escacs aporten unes habilitats molt valuoses: ajuden a pensar, a prendre decisions i a assumir les conseqüències d’aquestes decisions (sense que se li doni la culpa a l’àrbitre o altres factors, com passa per exemple en el fútbol).

Finalment, s’han lliurat els corresponents trofeus als tres primers classificat de cadascuna de les categories i medalles per a tots els participants, tot desitjant molta sort als que hi participin en el futur Campionat de Catalunya d’edats.

 

ACE