1306 jugadors i jugadores es donen cita als Campionats Europeus d'Edats a la Ciutat de Bratislava del 02 al 11 d'Agost. Juguen totes les categories, des de Sub-8 fins a Sub-18, i dividits en categoria masculina i femenina.

Dins de la nombrosa Delegació Espanyola, formada per 38 jugadores, tenim a 11 valents catalans que durant aquests dies de competició ho donaran tot.

Aquests campionats, són d'una duressa extrema, el nivell és molt alt i moltes variables condicionen els resultats de les partides. Jugar fora de casa, en un altre país, adaptar-se als horaris, als menjars, l'idioma, els ritmes de partides, els desplaçaments dels busos … Un munt de variables, que dia rera dia l'esgotament serà palpable en els nostres jugadors i jugadores.

Tots tenim en la memoria, el triomf en la categoria Sub-18 que va aconseguir el català Xavi Vila en el 2008 en la ciutat de Herceg Novi, tota una fita històrica pels escacs catalans i esperem que aviat ho tornem a reval.lidar en alguna categoría.

En la Categoria Sub-18 tenim al Xavier Marzo, l'Albert Castillo i el Pau Toquero. Destaquem que l'Albert es va enfrontar en ronda 1 amb el primer de rànquing i el Pau porta dos magnífiques taules, amb rivals molt superiors.

En la Categoria Sub-16, tenim al Carles Martín, que encara no s'ha pogut estrenar però aviat ho farà. Les primeres partides són les més complicades per adaptar-se per a tots els jugadors.

En la Categoria Sub-12 tenim, al Dan Clotet, al Pol Ortiz, la Aramí Lobo i la Laura Toquero. Tots ells ja han puntuat i ja han deixa't els nervis de banda. Una pena la primera partida del Pol, que la tenia molt guanyada. Excel.lent primera partida de Laura, que va esgarrapar mig puntet a una rival molt superior.

En la Categoria Sub-10, tenim al Daniel Salines i l'Alex Villa. El Daniel només va cedir unes taules el primer dia però ja el tenim a tope. Recordem que parteix amb un rànquing 5 inicial i això li dona l'estela d'un dels favorits. L'Alex va tindre entre les cordes al rànquing 7 en segona ronda, però es fa precipitar en el remat.

I en la categoría Sub-8 tenim el petitó Gerard Jurcà, que encara que sigui el benjamí de l'expedició ve a l'Europeu a donar-ho tot. De moment ahir ja es va estrenar amb un polac.

De moment, a l'organització, no li possarem nota, si es corregeixen els temas típics, de logística, amb els busos o la mancança del menjar que van patir el primer dia, doncs passarà a ser correcte. El menjar és bó però escàs, un dels temors de tots els pares, això si, tenim la sort, que al costat de l'Hotel tenim un petit super, que ens té molt ben assortits si el necessitem.

Per acabar, els petits detalls, que fan aquestes competicions, un torneig diferent pels nens i nenes, una inaguració espectacular el primer dia, amb els himnes de la ciutat i del país, que ens possava els pèls de punta. Entre els més petits, intercanvis de regals, abans de començar la partida, la bona harmonia que tenen entre tots els integrants de l'Expedició Espanyola i el més curiós, és la seguretat .., la seguretat anti-trampes, tots els nens i nenes són enregistrats abans de sortir de la sala amb sensors magnètics i enregistraments de motxiles. Una mesura, que pels mes petits, em sembla molt rigurós.

Un dels aspectes més positius de l'Organització, són el nombrosos taulers de retransmisió que, com sempre, no és bo pels nervis dels pares però sí que s'apropa molt més els escacs a tots als aficionats.

Per Roberto Villa Izquierdo

Tota la informació, resultats, classificacions, partides en directe,... a: http://www.eycc2019.eu/

Galeria de fotos a: https://bit.ly/2Kir0Jo