El dia 12 d’octubre, a l’Hotel Don Juan de Tossa de Mar, a Girona, va començar el Campionat de Catalunya per equips 2018. La participació d’enguany és record, en 120 equips, mentre que l’any passat va ser de 92. Com la inscripció va créixer molt, es va haver de traslladar la categoria sub-18 a la sala La Nau. Es jugaran 6 rondes cada categoria i el sistema de puntuació varia per les categories: de sub-8 a sub-12 és sistema olímpic mentre que les categories sub-14 a sub-18 són punts de matx.

Vista de la sala de la categoria sub-16.

A la categoria sub-8, on hi ha 19 equips inscrits, a la 3a ronda hi ha 2 equips encapçalant la classificació: Colon Sabadell Chessy i Montornès A amb 6 punts. Els segueixen Amposta A i Sitges amb 5 punts. 

Vista sala sub-8

A la categoria sub-10, hi ha la participació de 25 equips, on només el Tres Peons A va líder de la categoria amb 8 punts, seguit de Colon Sabadell Chessy amb 7.5 punts. A la ronda del matí s’enfronten aquests dos equips.

El Llinars i el Peona i peó, de la categoria sub-14, són els líders d’aquesta categoria i també s’enfronten a la ronda del matí.

A les categories dels grans, on el sistema de puntuació varia, hi ha més equips empatats en aquestes primeres rondes. A la sub-14 , per exemple, Peona i peó A, Llinars, Alt Empordà A, Gramenet, Sant Andreu i Tres Peons són els primers de la classificació, mentre que a la categoria sub-16 només n’hi ha 3 d’empatats: Foment Martinenc, Mataró i Colon Sabadell Chessy.

Vista general de la sala

A la categoria sub-18, La Lira i Ateneu Colon encapçalen la classificació, seguits del Peona i peó A i Lleida, a 1 punt de diferència.