Després de les primeres quatre partides de la primera jornada, el Gerard Tallada estava ja entre els líders amb tots els punts complets. Per altra banda, Pau Bru, Adrià Pérez i Luca Badia estaven a l'aguait amb 3,5 punts. Tota la representació catalana, de nou, donen el màxim esforç per a fer el màxim de punts possibles.

Gerard Tallada (Amposta) en un moment de concentració

A la segona jornada, en Gerard Tallada ha cedit davant qui ha estat finalment el campió i a més unes taules amb el segon classificat. Finalment, el jove esportista del Club Escacs Amposta ha aconseguit un meritori tercer lloc a la classificació final del Campionat d’Espanya Sub12 de partides ràpides.

Llegeix més...

En Gerard Tallada Serret, del club Escacs Amposta, destacat en delegació catalana amb un magnífic segona posició absoluta del Campionat d'Espanya Sub12 de ritme clàssic. En Gerard ha completat 7,5 punts de 9 possibles, pujant 39 punts d'elo fide. Ha rebut el trofeu pel subcampionat.

Gerard Tallada (Amposta), subcampió d'Espanya Sub12

Entre els deu primers, recordant que el total de participantsha estat de 185 esportistes, s'ha ubicat a la cinquena posició el jugador del Club CERAP-Riudoms en Gonzalo Hijarrubia amb 7 punts. Mentre que en sisena posició s'ha ubicat en Pau Bru del Club Escacs Ateneu Colon, finalitzant el torneig amb 7 punts. Cal destacar que en Pau també s'ha classificat com el segon millor jugador Sub11 del torneig, rebent trofeu addicional per aquest motiu.

D'esquerra a dreta: Gozalo Hijarrúbia (5è absolut), Gerard Tallada (2n absolut) i Pau Bru (6è absolut i 2n sub11)

Llegeix més...

D'esquerra a dreta: Pablo Azuara, Océane Clerc i Pau Bru

Una vegada més, els jugadors catalans han estat entre els últims a finalitzar les seves partides. En aquesta ocasió, en Jofre Gardela, que millora amb cada enfrontament, i el guerrer de l'Ateneu Colon, el Biel Amat, han estat els darrers a acabar.

D'esquerra a dreta: Marc Berrozpe, Luca Badia i Leo Badia

Llegeix més...

Avui hem tingut dia de doble ronda que ha posat a prova la resistència i la concentració dels nostres joves jugadors. La 4a i la 5a ronda han demanat el màxim esforç i dedicació, i els nostres escaquistes no han decebut.

Arribem a l'equador del torneig i el cansament comença a notar-se, amb partides més dures i llargues on els errors no forçats comencen a aparèixer, especialment a les rondes de la tarda. Tot i això, els catalans estem donant guerra, afrontant cada partida amb il·lusió i esforç, i amb un esperit de lluita increïble quan la partida es complica.

Llegeix més...

La segona jornada era dia d'un sola ronda, ja que es jugava al matí i a la tarda es tenia el primer descans.

Moment de repàs de partides amb José Sequera

La 3a ronda ha estat molt disputada. Un cop passat el primer dia de presa de contacte, els esportistes ja estan 'endollats' i es nota en el nivell de joc general. Novament hem tingut diversos duels entre catalans, que han sigut intensos i ben lluitats.

Llegeix més...

Avui ha començat el Campionat d'Espanya Sub-12, amb la participació de 185 joves apassionats dels escacs, dels quals 36 són nenes. La nostra delegació catalana ha arribat formada per 23 jugadors, 21 nois i 2 noies. Això ens situa com la segona comunitat amb més participació, darrere d'Andalusia, que acull la competició. És quelcom d'admirar i que no podem passar per alt, ja que dóna fe de la gran afició escaquística que tenim a Catalunya. Agrair i aplaudir l'esforç que fan els pares i mares, que fan tot el possible perquè els seus fills i filles puguin viure aquesta experiència tan increïble per a ells.

Llegeix més...

Doblet històric, esforç històric: Liam Caballero Mogilinikov (Ateneu Colon) Campió d'Espanya Sub10 i Sílvia Serradell (Vilafranca) Campiona d'Espanya femenina Sub10.

El Liam Caballero es va mostrar intractable, quedant campió d'Espanya ràpid en solitari, invicte amb 8 punts de 9. D'aquesta manera completa una setmana memorable.

La Sílvia Serradell per la seva banda, va quedar Campiona Femenina, amb 5,5 punts, posant la cirereta al pastís, amb la seva segona Copa.

 

Llegeix més...

Rondes 7a, 8a i 9a

Liam Caballero, del club Ateneu Colon 6è d'Espanya Sub10

Sílvia Serradell, del club Vilafranca, Subcampiona d'Espanya Femenina Sub10

Les darreres rondes han estat molt dures, els nervis eren palpables en molts dels esportistes, alguns per la possibilitat de fer podi i d'altres per intentar millorar els seus resultats i tot i que l'equip federatiu ha intentat minimitzar-ho, era inevitable que en tinguessin una mica, al final no deixen de ser infants de 9-10 anys.

Els catalans han continuat remant i lluitant fins al final, i la consigna d'esforçar-se al màxim s'ha traduït igual que en les anteriors rondes en que diversos dels nostres joves esportistes eren dels darrers a tancar la sala.

Llegeix més...

Arribem a l'equador del torneig i el cansament es comença a notar, amb partides més dures i llargues i on els erros no forçats comencen a aparèixer, especialment es nota en les rondes de la tarda. Tot i això, els catalans estem donant guerra, lluitant totes les partides jugada a jugada fins i tot quan estem perduts.

 

Tant és així que en les rondes 4 i 5, de les 5 últimes partides, 4 eren de catalans!! i en ambdues hem tancat la sala. Al matí han tancat la sala el Gael Saltos, la Lola Fernadez i el Lluc Guiu cap a les 14:00 i a la tarda semblava que el Marc Mumbru s'emportaria el títol de "pensaire" del dia acabant a prop de les 9 del vespre, impressionant si tenim en compte que precisament és un esportista que hem de lluitar perquè no jugui ràpidament, però... tornant cap a l'hotel ens hem adonat que encara quedava una partida, la de l'Emma Segooris!! que ha tancat la sala passades les 9 de la nit i que s'emporta el títol de "pensaire" del dia de forma molt merescuda.

Llegeix més...

En una emocionant ronda tant la Sílvia Serradell, contra el número 1 del torneig el madrileny Ezcurra, com la Laia Cid, contra l'actual campió d'Espanya Sub8 Pablo Guirado, han mostrat ser molt valentes i lluitadores. Tot i acabar inclinat el rei, els han fet patir de valent durant més de 3 hores, ambdues amb opcions d'haver-se endut el punt.

Juntament amb la Carla Prieto, que continua esforçant-se d'allò més, tant a la sala de joc com en les anàlisis, són avui de forma compartida, les guanyadores del prestigiós títol del/la "pensaire del dia". Molt bé noies!!!

Llegeix més...

De l'1 al 6 de juliol es disputa a Salobreña el Campionat d'Espanya Individual d'Edats Sub10. La delegació catalana participa amb un total de 21 esportistes, convertint-se en la més nombrosa de la categoria en número i fèmines, 6 nenes.

En Sub10, la nostra delegació està acompanyada del director d'escacs base, el MI José Sequera, i dels delegats: Raül Arza i Ivan Marina.

Llegeix més...