Des de la Federació Catalana d'Escacs manifestem el nostre rebuig a les inacceptables actituds i declaracions masclistes del president de la Reial Federació de Futbol Espanyola, Luis Rubiales, les quals considerem inadmissibles, ja que van en contra dels valors que defensen els escacs catalans i l'esport en general, els quals es basen en el respecte i la igualtat.

La Federació Catalana d'Escacs té un compromís social i pretén millorar en tots els àmbits les injustícies i abusos que es puguin cometre. Per aquest motiu, volem expressar el nostre suport a l'esportista Jennifer Hermoso i a qualsevol dona que pateixi aquests tipus de tractes.

Així, denunciem i denunciarem fermament qualsevol comportament masclista en el nostre esport i en qualsevol altre per tal d'erradicar-lo per educar en la igualtat, la no discriminació o abús d'autoritat.

Som conscients que aquestes circumstàncies i situacions són habituals, com és el cas recent de l'escaquista Sara Khadem, la iraniana que ha hagut de migrar del seu país per decidir jugar a escacs sense el hijab. Aquestes actituds les condemnem fermament.

Considerem imprescindible que les institucions competents prenguin les mesures que es requereixen i tinguin tolerància zero davant les actuacions com les de Luis Rubiales.

Tanmateix, instem a les entitats i persones involucrades en l'esport a unir-se a aquesta causa i a fer front a aquestes problemàtiques per responsabilitat social.