Guerau Masagué, medalla de plata!

 

En aquesta darrera ronda ens estavem jugant dues medalles. Per una part, la que pogués obtenir el Guerau Masagué, i per l’altra, la que pogués fer la Joana Ros. Nou punts i mig de dinou possibles ha fet el combinat català. 

 

El matí ha estat molt mogut. Per una part, la Joana s’ha quedat bé amb negres, però després ha equivocat el pla i ha acabat amb una posició bastant dolenta que no ha pogut remuntar. Aquest era el primer revés de la darrera ronda. La Joana quedava dons a l’espera de veure que feien les seves rivals, ja que tret de la Maria Eizaguerri, per davant, la resta de jugadores estava a un punt per sota.

 

 

 

 

El Guerau, amb blanques, depenia només d’ell mateix per guanyar el torneig. No ha tret res de l’obertura, i fins i tot semblava que es quedava pitjor, com així ha estat. Però, de cop i volta, el seu rival l’ha ajudat amb una seqüencia errònia, obviant un tema tàctic que l’ha fet passar d’una posició inferior a una altra quasi bé guanyada. I quan semblava que ja ho tenia tot fet, un error tàctic del Guerau en un final aparentment simple ha permès al seu rival obtenir una posició de taules teòriques. Aquestes taules finals han propiciat un triple empat entre el Guerau Masagué, la Maria Eizaguirre i el Juan Lebiano. La fortuna no ha estat de cara i finalment el desempat ha fet que el Guerau quedés en segon lloc. Tot i així, un gran resultat del jove jugador de Lleida amb el que acaba el seu pas pels Campionats d’Espanya d’edats. Felicitats!

 

 

1a: Maria Eizaguerri (Aragó); 2on: Guerau Masagué (Catalunya) ; 3er: Juan Labiano (Navarra)

 

Finalment, el desempat tampoc ha estat de cara per la Joana Ros, que ha vist com dues jugadores l’atrapaven i superaven per sistema, amb el que la seva classificació final ha estat de quarta jugadora del torneig, una llàstima!

 

No podem deixar de comentar que la victòria de la Maria Eizaguirre suposa una fita històrica, ja que és la primera vegada que una jugadora guanya un Campionat d'edats individual. Felicitats pel que suposa!

 

Felicitar també, com no podria ser d’una altra manera, a la resta de jugadors que componien l’expedició catalana: Pedro Ginés, Carles Martín, Sergi Prats, Josep Maria Ribera, Víctor Álvarez, Saúl Marabajan, Guillem Arias, Eduard Domínguez, Gorka Parra, Gabriel Vargas, Laura Viñolas, Alba De Lomas, Anaís García, Álex Alcón, Abel De Santiago, Vinyet Palau i Ferran Puig. Molts d’ells han viscut el seu darrer torneig per edats d’Espanya. Per sort per ells, tot i que la Feda no sembla que vagi a afegir la categoria Sub20, la Federació Catalana si ho ha fet, amb el que encara tindran un parell d’anys per continuar amb aquest torneig i experiència vital que suposa.

 

Fins l’any vinent!