Les rondes 7 i 8 va ser decisives de cara a la classificació final del torneig. El Gerard Ayats va guanyar les dues partides del divendres i quedava pràcticament assegurada la primera plaça. La resta de catalans no van tenir tan bona actuació i no van assolir victòries a les seves partides, perdent opcions de cara a la classificació final: el Jaume Rovira només va fer mig de dos, el Jaume Ros un de dos, el Guillem Porta no va puntuar, el Ferran Solé un de dos i el Guerau Masagué un de dos. Héctor Sama, en canvi, sí que va aconseguir els dos punts, però sense opcions ja per medalla. L'Andrea Jausas, tot i que només va fer mig punt de dos, encara arribava a la darrera ronda amb opcions de medalla femenina.

La ronda 9 va ser la confirmació del gran torneig de Gerard Ayats en guanyar amb peces negres en només 25 jugades a Salvador Guerra, campió d'Espanya i d'Europa sub14 tan sols fa dos anys. Uns estratosfèrics 8,5 punts de 9 partides certificaven la seva gran superioritat. De la resta de jugadors catalans només el Xavier Povill i el Xavier Marzo van aconseguir el punt sencer, millorant així la seva classificació final. L'Andrea, per la seva part, va perdre la partida i les opcions d'aconseguir la medalla femenina.

El dissabte va començar el torneig de ràpides, i el Guerau Masagué va demostrar que està en un bon nivell de joc en finalitzar en tercera posició, guanyant així la medalla de bronze.