El MF Gerard Ayats s'ha proclamat campió d'Espanya sub-16 avui dia 29 de juliol en vèncer el també català Héctor Sama a la taula 1 del Campionat. Amb set punts i mig en nou partides, finalitzant el torneig invicte cedint tan sols tres empats, en Gerard aconsegueix la primera medalla d'or per a l'expedició catalana en els campionats d'Espanya d'edats celebrats enguany. 

El jugador del Llinars del Vallès ha posat la cirereta del pastís a una delegació catalana que ha quallat una actuació memorable. Més enllà de l'enfrontament entre catalans a la taula 1 en una darrera ronda d'infart, enfrontament que ha derivat en un campió d'Espanya i en una més que meritòria sisena posició, teníem el lleidatà Guerau Masagué jugant a la taula 3. Encara que finalment no hagi pogut puntuar, el seu campionat ha estat realment espectacular. 

La catalana Andrea Jausàs, del Peona i Peó, arribava a l'última ronda amb opcions d'assolir una medalla en la classificació femenina. La derrota l'ha apartada de les primeres posicions, però campionat molt satisfactori el de la barcelonina. 

Tot a punt perquè comenci el sub-18, categoria que tancarà els Campionats d'Espanya d'edats. Assaborim l'or d'en Gerard i el resultat d'una expedició catalana que deixa un gust de boca pràcticament immillorable. 

Enllaços d'interès: 

Classificació final

Retransmissió a Chess24