Dimecres de Sant Joan, 4a i 5a ronda.

En la 4a ronda Catalunya s’enfrontava amb Múrcia, en principi érem l’equip favorit, però el nostre objectiu apart d’aconseguir la victòria era guanyar el màxim de punts per que en cas d’empats tenir millor desempat, i així ha estat guanyant el matx per 4 a 0.

Catalunya                             Múrcia

1 Ayats Llobera, Gerard  1 - 0 Guerrero Mendez, Jesus  

2 Solé Pijuan, Ferran      1 - 0 Sabater de Ibarra, Miguel Angel    

3 Jausas Lopez, Andrea   1 - 0 Lopez Garcia, Maria Pilar   

4 Ros Alonso, Joana       1 - 0 Ceron Amaguaya, Cindy

Realment ha estat un matx que molt aviat ja s’han decantat totes les partides a favor de Catalunya, i poc a poc s’han anat decidint totes. L’última partida en acabar ha estat la de Ferran Solé, que possiblement era la menys decidida, però l’esforç i insistència de Ferran ha anat agafant espai fins a acorralar al seu rival, que no ha tingut més opció que abandonar.

Aquesta victòria ha donat una pujada anímica a l’equip català, que ens tornava a situar a opcions a podi.

La 5a ronda ens ha enfrontat amb Madrid i era el matx clau, no es podia fallar si volíem mantenir les opcions, i els nostres jugadors i jugadores així han entès el missatge i les ganes de continuar a dalt, aconseguint un molt valuós 2’5 a 1’5.

Múrcia                                      Madrid

1 Ayats Llobera, Gerard  0.5 - 0.5 Plazuelo Pascual, Juan

2 Sama Salinas, Hector     0 - 1      Lianes Garcia, Marcos

3 Jausas Lopez, Andrea     1 - 0      Guillo Longares, Cecilia              

4 Ros Alonso, Joana         1 - 0       Andrade Sandoval, Bianca

Clarament no hi havia equip  favorit, excepte que el primer taulell de Madrid és l’actual campió d’Espanya. Però nosaltres sortíem amb el petit avantatge moral, ja que nosaltres veníem d’una victòria contundent al matí i Madrid venia d’una derrota amb Andalusia que els feia perdre l’opció de campions.

Ha estat un matx, amb molta tensió, ja que l’equip que guanyés es quedava amb clara opció a podi, tot i així a les dues hores de partida Hèctor i Joana tenien una posició inferior, Gerard i Andrea una posició igualada.

Andrea ha estat la primera d’acabar que ha guanyat una peça i la rival queda a una jugada de mat imparable, la segona partida en acabar ha estat Joana i ha estat la partida més emocionant i renyida, ja que després d’estar inferior, una mala combinació de la rival fa que li quedi un cavall atrapat, tot i que no era fàcil per arribar a menjar-se el cavall i més si comptem que la jugadora catalana ja feia molta estona que jugava als 30 segons, mentre la jugadora madrilenya li quedava prop d’una hora, finalment Joana es queda amb peça de més, arribant a un final de torre, alfil i peó de torre contra torre, a partir d’aquí Joana ha jugat amb molta seguretat fins arribar a que la coronació d’aquest peó ha estat imparable.

Ja teníem dos punts, amb Hèctor clarament perdut i Gerard amb peó de més, però també jugant als 30 segons quan el seu rival Juan Plazuelo tenia més de 15 minuts, Gerard ha repetit aconseguint les taules i així ens donava la victòria a l’equip.

Això ens posa en segona posició i essent l’equip amb millor desempat, i haurem d’esperar l’última ronda que juguem contra Galicia per consolidar o no el podi.

També volem destacar que els jugadors Diana Arias, Ferran Solé i Hèctor Sama que han estat els jugadors que han descansat avui, en tot moment han estat al costat dels seus companys i dels delegats, per qualsevol cosa que fes falta.

Al finalitzar la jornada i per alliberar tensions, hem anat a fer un gelat a la platja i sobretot ben merescut.