Després de les rondes 7 i 8 on la Joana Ros Alonso ha aconseguit 1.5/2 punts i es situa com a 2a classificada femenina amb 5.5 punts. La 1a classificada, la canària Laura Henriquez Cazorla només avantatge a la nostra jugadora per mig punt i tot just la tercera classificada, la navarresa Haizea Salvatierra Alzorriz que porta els mateixos punts que la Joana Ros Alonso, resulta ser la seva rival. Tensió en l'última ronda on una victòria assegura el sots-campionat femení, la victòria absoluta quedaria en dependència del resultat de la canària. El més important és tocar de peus a terra i que la Joana Ros Alonso es centri en la partida i ofereixi el seu millor joc.

Gran 2 rondes dels jugadors catalans Sergi Riu LópezVinyet Palau Barrufet que aconsegueixen 2 victòries en la penúltima jornada. Aquestes 2 victòries per en Sergi Riu López signifiquen un cop de moral molt alt després de la complicada jornada de les rondes 4 i 5, mentre que per la jugadora Vinyet Palau Barrufet significa l'oportunitat d'estrenar-se en un taulell de retransmissió i, per tant ja és un premi personal per ella mateixa. El jugador Jan Salvatella Blanch amb 1.5 punts en la penúltima jornada també aconsegueix poder realitzar l'última partida del campionat en taulells de retransmissió. També aconsegueixen puntuar en les 2 rondes d'aquesta jornada amb 1.5 punts les jugadores Anais Garcia RamosDafne Medinilla Moyà.

 

Hi ha un jugador, l'Àlex Bes Álvarez que es queda amb la mel els llavis de poder realitzar una partida de retransmissió ja que després de plantar-se amb 3/6 punts a la ronda 6, l'aparellament de la ronda 7 el fa jugar a la taula 41, primera taula de NO retransmissió quan hi ha jugadors amb 3 punts que poden jugar en els taulells de retransmissió. Hi ha l'esperança que puntuant a la propera ronda es pugui estrenar en els taulells de retransmissió i de fet la partida se li posa de cara, però s'escapa en l'últim moment. Succeeix el mateix per la tarda on segurament els nervis  l'han traït. No et preocupis i endavant.

A l'espera dels resultats de l'última ronda, la classificació de la nostra expedició seria:

 •  Joana Ros Alonso --> 17è classificat amb 5.5 punts
 • Sergi Riu López --> 18è classficat amb 5.5 punts
 • Víctor Álvarez Albiol --> 31è classificat amb 5 punts
 • Anais Garcia Ramos --> 53è classificat amb 4.5 punts
 • Llibert Céspedes Llaverias --> 54è classificat amb 4.5 punts
 • Guerau Masagué Artero --> 58è classificat amb 4 punts
 • Pau Pueyo Amoros --> 68è classificat amb 4 punts
 • Àlex Ramon Herraez --> 70è classificat amb 4 punts
 • Jan Salvatella Blanch --> 76è classificat amb 4 punts
 • Vinyet Palau Barrufet --> 77è classificat amb 4 punts
 • Marc Jordà Ottens --> 81è classificat amb 3.5 punts
 • Laura Povill Claros --> 84è classificat amb 3.5 punts
 • Àlex Bes Álvarez --> 101è classificat amb 3 punts
 • Daniel Alcantarilla López --> 102è classificat amb 3 punts
 • Dafne Medinilla Moyà --> 110è classificat amb 3 punts
 • Daniel Álvarez Albiol --> 111è classificat amb 2.5 punts
 • Carles Martín Barceló --> 127è classificat amb 2 punts

Ronda 7 sense aparellaments entre catalans i, per tant amb la possibilitat d'aconseguir 17 victòries dels nostres jugadors, malauradament objectiu molt complicat. En aquesta ronda hi ha un total de 4 victòries dels jugadors Víctor Álvarez Albiol (no perdona i va per feina), Vinyet Palau BarrufetDaniel Alcantarilla LópezSergi Riu López (últim de l'expedició i del campionat a finalitzar). Un total de 7 empats dels jugadors Dafne Medinilla MoyàCarles Martín BarcelóMarc Jordà OttensJan Salvatella BlanchAnais Garcia RamosJoana Ros AlonsoLaura Povill Claros. Un total de 6 derrotes dels jugadors Daniel Álvarez Albiol, Àlex Ramon HerraezÀlex Bes ÁlvarezPau Pueyo AmorosGuerau Masagué Artero i Llibert Céspedes Llaverias.

A la ronda 8 tornen aparèixer aparellaments catalans, havíem estat 5 rondes sense aquesta coincidència. Concretament són 2 aparellaments entre catalans, Llibert Céspedes Llaverias vs Marc Jordà Ottens amb el resultat 1-0, però on el Llibert Céspedes Llaverias arriba a patir amb el temps i l'econtre Àlex Ramon Herraez vs Daniel Alcantarilla López amb el resultat 1-0. Així que en aquesta ronda es podien aconseguir fins a 15 victòries que finalment són un total de 8 victòries dels jugadors Àlex Ramon HerraezVinyet Palau BarrufetJoana Ros AlonsoDafne Medinilla MoyàLlibert Céspedes LlaveriasJan Salvatella BlanchSergi Riu LópezAnais Garcia Ramos. Un total de 2 empats dels jugadors Guerau Masagué ArteroPau Pueyo Amoros. Un total de 7 derrotes dels jugadors Daniel Alcantarilla LópezDaniel Álvarez AlbiolÀlex Bes ÁlvarezCarles Martín Barceló, Marc Jordà OttensLaura Povill ClarosVíctor Álvarez Albiol (finalitza últim de l'expedició i de la ronda).

Què fans els pares mentres els seus fills/es juguen? La gran majoria s'esperen a la planta de baix que els seu fills/es acabin de jugar mentre els observen per retransmissió o per les càmeres de la sala. Dels altres s'apunten a excursions a una caleta com la proposada pel Ramon Ros durant la ronda 7, on un total de 5 pares han realitzat l'excursió corresponent: Ramon Povill, Nuria Claros, Lola Albiol, Esther Álvarez i en Ramon Ros. I per la nit a fer la copa de despedida on en aquest cas ja s'hi afegeixen més pares i el delegat s'hi passa una estona, no gaire ja que es desplaça cap a la zona d'animació nocturna per desconnectar una mica abans de posar-se a escriure la crònica de la jornada i anar a dormir.

En resum, molta sort a tots que amb una victòria a l'última ronda sempre queda millor regust de boca.