Dimarts 7 de juliol de 2015, l'expedició catalana d'escacs formada per 17 jugadors ha disputat la tercera ronda i, per tant el primer terç del Campionat d'Espanya d'Escacs sub-12 2015 a Salobreña.

En aquesta tercera ronda tots els jugadors han aconseguit puntuar com a mínim mig punt. Hi ha dos jugadors que continuen sense conèixer la derrota amb 2 victòries i un empat, en Guerau Masagué Artero i en Sergi Riu López.

En aquesta tercera ronda no hi ha hagut cap aparellament directe entre jugadors catalans, així que estaven en joc la totalitat dels 17 punts. Finalment han estat 6 victòries de lÀlex Ramon Herraez (primer jugador català en finalitzar la partida), Àlex Bez ÁlvarezPau Pueyo AmorosJoana Ros AlonsoSergi Riu LópezGuerau Masagué Artero; s'han aconseguit 3 empats de Dafne Medinilla MoyàCarles Martín BarcelóVinyet Palau Barrufet; 8 derrotes de Daniel Alcantarilla LópezDaniel Álvarez AlbiolJan Salvatella BlanchAnais Garcia RamosLaura Povill ClarosMarc Jordà OttensLlibert Céspedes LlaveriasVíctor Álvarez Albiol (últim jugador català en finalitzar la partida).

 A la tarda hi va haver jornada de descans on la gran majoria van aprofitar per preparar la partida i fer un bany a la piscina, mentre es partcipava a les activitats de l'hotel.