1. SISTEMES D’EMPARELLAMENT

1.1 Suís

El sistema suís consisteix a enfrontar els jugadors de la mateixa puntuació procurant canviar el color de les peces per a cada jugador, a cada tanda.

La FCE aplicarà la normativa de la FEDA o de la FIDE per aquest tipus d’aparellament. La FCE reconeix com a vàlid els aparellaments efectuats pels programes informàtic homologats per la FEDA o per la FIDE.

Normalment, el nombre de tandes oscil·la entre sis i deu, i hi poden participar una gran quantitat de jugadors.

1.2 Round Robin (Lliga)

El sistema Round-Robin (lliga) s’aplica normalment quan el nombre de participants és reduït. En aquest sistema s’enfronten tots contra tots. Els torneigs disputats per aquest sistema poden fer-se a una sola volta, o bé, a un número parell de voltes.

1.3 Eliminatori

Amb el sistema eliminatori es tracta de trobar un campió com més aviat millor, fent que el jugador o l’equip que perdi només un partit no pugui continuar en la competició. Per exemple, els equips 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8, s’enfrontarien així:

1a tanda
(1/4 final )

2a tanda
(s/final)

3a tanda
(final)

1

x1

y1

Campió

5

3

x2

7

2

x3

y2

6

4

x4

8

Els aparellaments de cada tanda seran efectuats per sorteig o d’altres sistemes prèviament establerts al reglament del torneig.

2. PUNTUACIÓ

2.1     Un jugador que guanya la seva partida suma un punt (1), un jugador que perd la partida no puntua (0) i el jugador que fa taules a la seva partida suma mig punt (½).

2.2     En torneigs d’equips, es denomina sistema de puntuació olímpica la suma del resultat de tots els jugadors d’un mateix equip.

2.3     En el Campionat d’Equips, a excepció de la Tercera Categoria, guanyarà el partit l’equip que faci més punts que el seu contrincant, una vegada finalitzades totes les partides d’aquest encontre. l’equip que guanya el seu encontre suma un punt (1), l’equip que perd el seu encontre no puntua (0) i l’equip que empata el seu encontre suma mig punt (½). A la categoria de classificació a tercera de Barcelona la puntuació es realitzarà pel sistema olímpic.