El líder Sjugirov s'ha portat un bon ensurt avui, jugant contra Heine Nielsen. Ha quedat inferior bastant ràpid i ha posat en perill el campionat. Se li veia patint, mentre Peter pressionava amb blanques, en diverses columnes i la diagonal del fianchetto blanc. Però Sjugirov ha aconseguit portar bé la pressió i salvar la posició. D'aquesta manera ha fet un pas més cap al primer lloc.

Miguel Muñoz ha derrotat Nikolic. Ha quedat millor després de l'obertura, amb una parella d'alfils molt operativa i bona iniciativa. També tenia millor estructura de peons que les negres. En un moment de la partida ha comès una imprecisió i gairebé se li escapa l'avantatge. Però just en aquest moment Nikolic s'ha descurat i ha permès al seu rival una jugada mortal que deixava al blanc pràcticament victoriós. La situació del rei negre era molt compromesa.

Alvar Alonso ha tornat a jugar una partida molt bona i ha aconseguit molt avantatge contra Sokolov, però en les complicacions s'ha equivocat greument. Simplement havia d'haver seguit amb el seu pla, sense fer massa cas a l'atac blanc en el flanc de rei. Per contra ha perdut diversos temps molt valuosos, per parar l'atac blanc que li han costat el punt. Sokolov ha aprofitat els errors del negre de forma molt ràpida.

Oms i Aroshidze han fet taules en una partida bastant igualada, Levan ha optat per una estructura estilo eriçó i ha simplificat bastant ràpid amb negres.

Per la seva banda, Quesada ha derrotat Fluvià, en una partida molt interessant. Joan ha començat a atacar el que és el territori centre-flanc de rei. Tenia bastant activitat, també espai i desenvolupament. Però ha volgut entrar amb una torre en les files negres (amb cavall hagués estat més ràpid i precís), la qual cosa el cubà ha aprofitat immediatament per agrupar les seves peces i deixar-ho tot defensat i en perfecta coordinació. D'aquesta forma, les peces blanques s'han quedat molt aïllades unes de les altres, i el rei també es trobava molt sol en el centre del tauler. La posició blanca no ha trigat a enfonsar-se.