La sorpresa del dia l'ha donat el jove català Joan Fluvià, en derrotar amb negres al GM Ivan Sokolov, i amb una Nimzoindia, obertura de la qual l'holandès és expert i sobre la qual acaba de publicar el seu últim llibre. Al principi Ivan tenia cert avantatge, les seves peces estaven millor col·locades i pressionant el peó feble i aïllat de “d5”, però aviat ha començat a afeblir les caselles negres. Però, a més a més,  el seu error principal ha estat posar la seva dama en un lloc sense sortida, la qual cosa Joan no ha trigat a aprofitar. Fluvià ha creat una xarxa mortal amb els dos cavalls i després d'uns canvis forçats Sokolov ha quedat amb material de menys i pràcticament perdut.

Nielsen i Quesada han fet taules, una partida molt igualada des del principi al fi. S'han canviat totes les peces ràpid, no hi havia debilitats enlloc, i la posició final era impossible de trencar, amb set peons cadascun.

Per la seva banda Sjugirov, ha tornat a guanyar (per variar). Aquesta vegada la seva víctima ha estat Nikolic, a qui la passivitat de les seves peces li ha passat factura i amb un cop tàctic del jove rus, 27... Ced3, ha deixat a Nikolic en inferioritat. El resultat era que jugaven totes les peces negres contra cap de les blanques. Per tant, no ha estat difícil rematar la posició. Amb aquesta victòria, Sanen es col·loca líder en solitari amb 5 punts.

La partida Oms contra Alonso ha acabat en taules, una partida també bastant igualada, que amb cada canvi s'anava simplificant més i més. En una posició sense debilitats, i amb tots dos jugadors actuant amb precisió, l'únic resultat possible eren les taules.

Aroshidze s'ha recuperat de la derrota d'ahir i avui ha guanyat Muñoz. Ha estat una partida interessant, Miguel ha guanyat un peó amb una petita combinació, però Levan ha obtingut molta activitat i potser massa compensació a canvi. Finalment el blanc no ha aguantat més i ha preferit lliurar qualitat per alliberar-se una mica, però la rematada per part del negre ha estat impecable.