El torneig està tan interessant que se'ns passa el temps volant, avui ja hem finalitzat la cinquena ronda i això sembla que fins a l'últim moment no estarà clar gairebé res.

Sokolov ha tornat a venir concentradíssim i avui sí ha guanyat el seu rival – Miguel Muñoz – s'ha quedat inferior bastant ràpid. Columna, parella d'alfils, espai... ho tenia tot el blanc per aspirar a un atac sense complicacions, i és just el que ha fet l’Ivan. Ha utilitzat el peó “h” per obrir una altra columna i acabar de dominar tot el tauler. Miguel ha intentat crear contrajoc però era massa tard, i ha hagut d'abandonar aviat.

Nielsen va molt bé, ha tornat a guanyar, aquesta vegada contra Fluvià.  Joan no ha triat una variant molt ambiciosa amb blanques, i ha trigat una mica a reaccionar quan Peter ha deixat clar que anava per totes. Amb la jugada 16 les negres han deixat immobilitzades la majoria de les peces blanques, i li han permès trencar el centre i ocupar el major espai possible. Ha acabat la partida amb un lliurament de dama de part de Nielsen i una bonica rematada.

Oms – una altra vegada taules, aquesta vegada amb Quesada. Al principi la seva posició espantava una mica, semblava molt passiva, encara que solament a primera vista. En realitat hi havia bastants recursos. Ja cap al final, un peó blanc ha aconseguit arribar fins a la setena, però Quesada no ha pogut treure el màxim profit a la seva iniciativa.

Nikolic ha jugat molt bé la seva partida contra Àlvar Alonso, col·locant els seus alfils en els seus millors llocs i creant punts de suport. Àlvar ha optat per lliurar qualitat per activar la seva posició, i ha aconseguit respirar una mica, però la mala estructura i posició en el seu enroc no li permetia fer massa. I el final era ja relativament fàcil de rematar, la qual cosa ha fet Nikolic també amb èxit.

Sjugirov, un dels favorits del torneig al costat de Nielsen, ha guanyat a Aroshidze en un estil envejable, enganxant-nos una vegada més a la pantalla que enfocava la seva partida. Ha jugat una línia molt interessant i ha aconseguit avantatge fàcilment, encara que per la seva banda Levan també ha col·laborat, doncs el seu canvi de dama per dues torres no ha estat una decisió molt encertada. La resta ja ha estat una demostració de la immensa paciència i tècnica que posseeix el jove rus.

Així doncs, després de cinc rondes, tenim dos líders amb 4 punts – Nielsen i Sjugirov. Els segueix Quesada amb 3,5 punts.